facebook

“100 000 українців із цієї категорії можуть призвати і відправити на фронт”: кого саме торкнеться мобілізація в Україні

Військовий аналітик і колишній командир роти батальйону “Айдар” сказав, кого варто закликати на війну.

Як інформує “УНІАН”, в Україні є досить великий мобілізаційний ресурс. На фронт можна відправити, щонайменше, 50 або 100 тисяч українських правоохоронців. Євген Дикий, військовий аналітик і колишній командир роти батальйону “Айдар”, поділився своїми думками про те, як повинна проходити мобілізація в Україні. Він запропонував видавати повістки і забирати на війну правоохоронців:

“Нам дійсно потрібно під час війни 250 тисяч поліцейських в тилу? Чи не багато людей охороняють наш правопорядок? Я не хочу сказати, що треба їх усіх на фронт. Звичайно, правопорядок потрібен. І якби ми забрали всю поліцію на фронт, тоді завтра у нас були б проблеми, щоб вийти з дому. Але, вибачте мене, 250 тисяч – це багато. Ось я думаю, що 50 або 100 тисяч цілком можна було б забрати на фронт”.

За його словами, правопорядок охороняють занадто багато людей і всі вони проходили фізичну підготовку, медкомісію і мають базові навички володіння зброєю.

Також Дикий вважає, що для того щоб загальна мобілізація в Україні торкнулася і силовиків, і поліцейських, необхідно зменшити їм квоту на бронювання. Це має торкнутися і ДБР, НАБУ, НАЗК, Фіскальної поліції та митниці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...