facebook

Загиблому захиснику з Долини Ігорю Гриціву просять присвоїти звання Героя України

З перших днів повномасштабного вторгнення, Ігор Гриців не зміг стояти осторонь і поповнив ряди захисників України. Був госпіталізований після артобстрілу з чисельними осколковими пораненнями. Незважаючи на травми та осколки під ребрами та в стегновій кістці, він продовжив нести службу на Херсонському напрямку.

На офіційному інтернет-представництві президента України у розділі електронні петиції зареєстрували звернення про надання звання Героя України посмертно військовому з Долини Ігорю Гриціву, інформують “Вікна”.

Гриців Ігор Зіновійович народився 18 грудня 1962 року, жив у місті Долина. З перших днів повномасштабного вторгнення, він не зміг стояти осторонь і 12 березня 2022 року поповнив ряди захисників України. Служив у 57-ій окремій мотопіхотній бригаді в/ч А1736 на посаді оператора тренажера 1-ї батареї протитанкових керованих ракет протитанкового артилерійського дивізіону. Разом з побратимами боронив цілісність нашої держави та виганяв ворога з населених пунктів: Бахмут, Соледар, Лисичанськ, Сєверодонецьк, Метьолкіне.

Був госпіталізований після артобстрілу з чисельними осколковими пораненнями, які виявились не операбельними. Незважаючи на травми та осколки під ребрами та в стегновій кістці, він продовжив нести службу на Херсонському напрямку.

На початку вересня 2022 року поблизу села Безіменне, що на Миколаївщині, бійці 1-ї батареї під час наступальних дій були жорстоко атаковані ворогом артилерійським вогнем.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З 7 вересня 2022 року по 30 жовтня 2023 року Ігор Гриців вважався зниклим безвісти за особливих обставин.

Загинув воїн 7 вересня 2022 року при здійсненні заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України в н.п. Безіменне, Миколаївської області.

“Ігор із честю та гідністю виконав свій обов’язок громадянина України і патріота щодо захисту своєї держави. До останнього подиху залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині. Ми пишаємось своїм батьком, внуки дідусем, дружина чоловіком, мати сином, сестра братом, його мужністю, силою духу. Він був дуже добрим та люблячим батьком. Не кожен зможе, дивлячись смерті в очі, стояти з побратимами пліч-о-пліч, не боячись за своє життя, рятувати інших та мужньо боротися за свободу своєї країни. Гриців Ігор Зіновійович — справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду — Герой України (посмертно)”, — йдеться у петиції.

Підписати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/211192?fbclid=IwAR1tu0O_m8N_VdryGOHbMhQ8UvIl9WluMNAQCLJIbqWXvIn2zAPunQQ6gHw.

Петицію уже підтримали більше 12 тисяч людей. Для розгляду петиції необхідно зібрати 25 тисяч підписів. До кінця збору підписів залишилося 74 дні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...