facebook

“Скоро пенсія пропаде у цієї категорії громадян України”: експерти сказали, до чого готуватися простим українцям

Деяким українцям можуть скасувати виплату пенсії через те, що вони влаштувалися на работу. Причому для цього є законні підстави. У ПФУ роз’яснили, в якому разі відбувається скасування пенсії у зв’язку із працевлаштуванням.

Як інформує “biz.today.ua”, про це стало відомо з відповіді Пенсійного фонду одній з українок, яка влаштувалася на роботу, будучи пенсіонеркою.

“Я колишній учитель, отримую пенсію за вислугу років. Зараз влаштувалася у загальноосвітній школі на посаду асистента вчителя інклюзивного класу. Чи маю я право у період роботи на виплату пенсії?” – поцікавилася жінка.

У Пенсійному фонді їй відповіли, що, оскільки вона влаштувалася на посаду асистента вчителя, то їй, як і раніше, виплачуватимуть пенсію поряд із зарплатою. А от якби вона знову влаштувалася на посаду вчителя, то виплату пенсії їй би скасували. Однак після звільнення з роботи виплату пенсії було би відновлено.

Такі нюанси мають враховувати громадяни, які вийшли на пенсію за вислугу років. Якщо людина, вже будучи пенсіонером, знову влаштувалася на роботу за своєю колишньою спеціальністю, яка дає право вийти на пенсію за вислугу років, їй скасують виплату пенсії. Вона отримуватиме лише зарплату. А виплату пенсії відновлять лише після того, як пенсіонер звільниться з роботи. Так говорить закон.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Але при цьому той самий пенсіонер може знайти собі іншу роботу, яка не дає права на дострокову пенсію. У такому разі він отримуватиме і зарплату, і пенсію.

У розглянутому випадку з учителькою-пенсіонеркою її не позбавлять пенсії, оскільки робота помічником вчителя не передбачає дострокового виходу на пенсію за вислугу років.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...