facebook

Штрафи до 200 тисяч гривень та в’язниця: ухилянтів від мобілізації будуть жорстоко карати

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді розглянути законопроєкт щодо посилення відповідальності за військові правопорушення. Ініціатором законодавчої ініціативи виступає прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Про це йдеться у законопроєкті №10379, який напередодні отримав Парламент.

У пояснювальній записці документа наголошується, що зараз є необхідність посилення відповідальності за порушення правил військового обліку та законодавства про оборону, військовий обов’язок і військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Законопроєкт передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку та законодавства про оборону, запровадження можливості затримувати осіб, які порушили законодавство про оборону.

Крім того, кримінальним порушенням тепер буде і відмова проходити медкомісію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Які зміни пропонує законопроєкт

За вчинення правопорушень, передбачених ст. 210 КУпАП (Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку), 210-1 КУпАП (Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію) адміністративне стягнення можуть накласти протягом трьох років з дня його вчинення або виявлення.

Згідно із новою пропозицією для ст. 210 КУпАП, порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку тягне за собою штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8 500 до 17 000 грн).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...