facebook

Пенсіонерам буде туго: у Кабміні попередили, що буде з виплатами та весняною індексацією

Нові деталі

Жолнович попередила, чи буде весняна індексація пенсій у березні
Напередодні міністерка економіки України Юлія Свириденко налякала прогнозом пенсіонерів, що їм можуть загрожувати затримки виплат. Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович в ефірі телемарафону роз’яснила ситуацію та попередила, що буде з березневою індексацією пенсій. Відео опубліковано у Telegram-каналі Реальна війна.

Зокрема, Свириденко 27 грудня заявила, що не виключено, що держслужбовцям та пенсіонерам загрожують затримки зарплат та пенсій, якщо Україна не отримає обіцяної фінансової допомоги від США та ЄС.

Але, як потім з’ясувалося, це може статися не з початку року, а пізніше. Все ж таки, у січні 2024 року після повернення зі святкових канікул як у США, так і в Євросоюзі можуть ухвалити рішення про виділення фінансової допомоги Україні.

Також Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович частково заспокоїла пенсіонерів своєю заявою, що основний розмір пенсій українцям держава виплачує внаслідок власних коштів з держбюджету.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тому, якщо не враховувати підвищення, то грошей на виплати основного розміру пенсій українцям має вистачити й виплати, як і раніше, приходитимуть на карти та поштові відділення вчасно.

Це, як зазначила чиновниця, станеться і внаслідок того, що солідарна пенсійна система, яка в Україні є основною, фінансується коштом податків із зарплат українців.

Українські військові, нагадала Жолнович, також платять цей податок зі своїх зарплат. Тому вона все ж таки вважає, що виплати пенсіонери отримуватимуть без затримок.

Але щодо, наприклад, індексації пенсій, яку мають провести у березні 2024 року, вона не виключила, що можливі проблеми, але тільки якщо до цього терміну Україна так і не отримає від партнерів фінансову допомогу.

Те саме може загрожувати й тим, хто отримує соцвиплати. Жолнович поділилася, що ВПО, малозабезпеченим сім’ям весь цей час після 24 лютого 2022 року вдається проводити виплати завдяки допомозі міжнародних партнерів. Але й тут чиновниця додала, що на 2 перші місяці 2024 року гроші на це поки що є.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...