facebook

“В Україні не очікували на такий мороз, несамовитий снігопад пре на самий Новий рік”: де буде дощ і холод у -13 градусів

Синоптики попередили українців про те, що в Україну насувається похолодання. Снігопад і мороз сунуть в конкретні області. Очікується непроста погода прямо на Новий рік. Температура впаде подекуди до -4 градусів. Проте українців також цікавить, чи не похолоднішає раптово більш, ніж на -13 градусів.

Як інформує “Obozrevatel”, у п’ятницю, 29 грудня, в Україні переважатиме погода без опадів. Лише на території Полтавської, Харківської та Луганської областей може спостерігатися слабкий атмосферний фронт, що призведе до невеликих опадів у вигляді дощу чи мокрого снігу.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко на своїй сторінці у соцмережі Facebook. Вітер у п’ятницю залишиться поривчастим, південно-західного напрямку.

Навіть уночі очікується висока температура повітря, в діапазоні від +2 до +5 градусів. У східних областях буде трохи прохолодніше, від -1 до -3 градусів. Протягом дня 29 грудня очікується тепло, від +4 до +9 градусів, а на півдні та деяких західних областях температура підніметься до +8…+11 градусів.

У Києві 29-го грудня ймовірність опадів мала. Вітер буде південно-західний, помірний, місцями поривчастий. Ночі будуть теплими, до +2 градусів, а вдень очікується від +5 до +7 градусів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Найближчі опади, такі як дощ та мокрий сніг, припадуть на 1 січня, а відчутне похолодання наступить після 4-5 січня.

Раніше повідомлялося, що на початку 2024 року в Україні очікується аномально тепла погода. У деяких регіонах нашої країни повітря прогріється до +9…+11 градусів. Водночас, в окремих областях очікується мокрий сніг.

Як інформують “ЕН”, метеоролог Ігор Кібальчич розповів про погоду в Україні на Новий рік. У неділю, 31 грудня, та в понеділок, 1 січня, на заході, півночі та в центрі дощитиме, місцями – з мокрим снігом.

“У новорічну ніч під впливом слабкого баричного гребеня з півдня, істотних опадів не очікується по всій країні і лише в районі Полісся та у Карпатах можливий сніг, мокрий сніг”, – наголошує Кібальчич.

Раніше у одному зі своїх прогнозів Ігор Кібальчичк попереджав, що ймовірність падіння температури до майже -14-20 градусів може залишатися ще у 20-х числах грудня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...