facebook

Скандал при похованні воїна: російська мова і московські попи (ВІДЕО

У Кременці зустріли тіло загиблого на війні Василя Стецюка. Та через переконання його дружини виник конфлікт, у який втрутили церкву, країну та людські принципи.

На околиці Кременця 4 січня зустріли воїна із Кушлин Горинського старостинського округу, який віддав своє життя за Україну.

Далі траурний кортеж мав рушити на центральний майдан Кременця, аби з почестями віддати бійцю останню шану. Та цього не захотіла дружина загиблого воїна, пишуть Тернополяни.

Жінка, яка приїхала із представниками церкви московського патріархату, не хотіла чути гімну України та бачити український прапор. Односельці почали бунтувати, мовляв, так не може бути, аби якісь проросійські погляди дружини захисника були вищими, ніж звичні людські принципи. Молитва над Василем Стецюком велася також мовою окупанта, адже така віра у рідних загиблого.

До розмови були залучені військові та представники влади, які, як і громада, переконували, що віросповідання – ні до чого, але військовому мають віддати належну шану, як і іншим нашим захисникам, які загинули за майбутнє України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зрештою, воїна таки привезли на Майдан борцям за волю. Під час прощання з героєм військовий капелан ПЦУ наголосив, що честь героя не є власністю дружини, мами чи родини, адже ми маємо святе зобов’язання молитись за упокій його душі та зберегти славу про нього.

Також було запропоновано надалі наступний порядок проведення таких заходів: конфесія, яка звершує поховання воїна, очолює його, а інші представники конфесій мають право бути присутніми та молитися за загиблих захисників.

https://ternopoliany.te.ua/zhittya/88084-u-krementsi-stavsia-skandal-pid-chas-proshchannia-z-viiskovym-videohttps://ternopoliany.te.ua/zhittya/88084-u-krementsi-stavsia-skandal-pid-chas-proshchannia-z-viiskovym-video

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...