facebook

Йому було лише 27. Рідні просять підписати петицію про Героя Миколу Джуса

Йому вже ніколи не буде більше. Він залишиться в памʼяті рідних, друзів і просто знайомих назавжди молодим, кремезним, повним сил і прагнень щось змінити на краще. Він віддав найдорожче, що мав, — своє молоде життя!

На сайті президента України оприлюднена петиція Ірини Джус “Присвоєння почесного звання «Герой України» (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України — молодшому сержанту 132 ОРБ ДЖУСУ Миколі Юрійовичу 1996 року народження, старшому водію, командиру розвідувального відділення розвідувального взводу розвідувальної роти в/ч А 2298 ЗСУ у складі ДШВ”.

Микола Джус з села Негівці Верхнянської громади на Івано-Франківщині працював за кордоном. Був офіційно працевлаштований на заводі. На початку широкомасштабного вторгнення розрахувався та повернувся в Україну. Добровільно зʼявився до ТЦК, щоб виконати свій конституційний та громадянський обовʼязок по захисту суверенітету і територіальної цілісності держави Україна, — розповідає авторка петиції.

23 травня 2023 року був мобілізований до лав ЗСУ. Проходив навчання у Великобританії. Після проходження навчання був направлений у зону бойових дій в Запорізькій області.

Під час проходження служби проявив відвагу, патріотизм, відповідальність, цілеспрямованість, принциповість, готовність до виконання надважких завдань. Разом з побратимами брав участь у виконанні бойових завдань в розвідці зі штурмом ворожих позицій. Проявив виключні мужність та героїзм, до останнього залишився вірним Військовій присязі та Українському народові.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час виконання бойового завдання 20 вересня 2023 року поблизу населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області отримав важкі поранення, внаслідок яких помер. Першого жовтня 2023 року з молодшим сержантом гідно попрощалися в рідному селі Негівці.

У загиблого залишилася мама, батько, сестра, молодший брат. Прошу вшанувати його памʼять, надавши почесне звання “Герой України”.

Указом президента України Миколі Джусу присвоєно орден “За мужність” (посмертно).

Підписати петицію про присвоєння бійцеві звання Героя України можна за посиланням.

Станом на 14 січня вдалося зібрати майже 6000 підписів із необхідних 25 000. До кінця збору підписів залишилося 88 днів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...