facebook

“В Україні підвищать зарплати цим громадянам, Кабмін ухвалив нову постанову”: про що обов’язково слід знати українцям

Кабмін ухвалив нову постанову щодо підвищення заробітних плат бюджетникам. Стало відомо, як збільшиться оплата їхньої праці.

Як інформує “biz.today.ua”, збільшення зарплат бюджетників пов’язане із зростанням мінімальної заробітної плати в Україні. Із 1 січня її рівень становить 7100 грн. Вдруге “мінімалка” зросте з 1 квітня – до 8000 грн.

У постанові уряду №23 від 12.01.24 зазначено, що з початку нового року тарифні ставки (посадові оклади) розраховують з огляду на розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду. Ця сума складає 3195 грн.

Як відомо, з 01.12.21 посадові оклади розраховували, виходячи із посадового окладу працівника першого тарифного розряду – 2893 грн. Відтак базовий оклад підняли на 10,4%.

Мінімальна заробітна плата впливає на посадові оклади (тарифні ставки) працівників організацій та установ деяких галузей бюджетної сфери.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У пресслужбі Кабміну повідомили, що керівникам бюджетних структур слід забезпечити диференціацію заробітних плат працівників, яким виплачують мінімальний оклад, у межах фонду оплати праці через надбавки, доплати та премії з урахуванням їхньої кваліфікації, умов, рівня відповідальності та складності виконуваної роботи, а також за підсумками діяльності.

Зазначено, що постанова застосовується з 01.01.24 та набирає чинності з дня публікації.

Нагадаємо, що міністр економіки Юлія Свириденко наприкінці 2023 року попередила українців про можливу затримку зарплат та пенсій. Побоювання чиновниці викликали затримки фінансової допомоги з боку партнерів – США та Євросоюзу.

Незабаром прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що заробітні плати та всі соціальні виплати будуть надані у повному розмірі. Глава Кабміну запевнив, що у березні проведуть традиційну щорічну індексацію пенсій.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...