facebook

У Польщі до 150 міст та сіл страйкують проти українського імпорту — подробиці

Протести триватимуть без блокад, але у формі повільного руху колони чи демонстрації вздовж доріг.

В Польщі сьогодні, 24 січня, розпочинаються протести фермерів, які вимагають захистити їхній бізнес від імпорту з України. Мінімум 150 міст та сіл виходять на антиукраїнський мітинг. Акції з тракторами та іншою технікою на дорогах заплановані у понад 150 населених пунктах по всій території Польщі.

Про це йдеться у повідомленні RMF FM.

Play Video
Фермери вимагають зупинити безконтрольний імпорт с/г продукції з України та інших країн за межами ЄС, які не дотримуються стандартів. Польські аграрії кажуть, що вони опинилися у неконкурентному становищі, тому що вони у своїй діяльності зобовязані виконувати низку правил і додатково витрачати кошти на певні заходи захисту довкілля, тоді як на виробників третіх країн ці вимоги не поширюються.

Також польські громадяни закликають готувати “стратегію щодо вступу України в ЄС у сфері сільського господарства” з поділом на сектори і вимагають хпереглядання спільної європейської політики у сфері сільського господарства.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Фермери невдоволені низкою обмежень, пов’язаних з Європейським зеленим курсом, і хочуть змін та більшої гнучкості у національній стратегії на увесь період до 2027 року”, – йдеться у повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...