facebook

Долар знову психанув: банки та обмінки змінили курс валют

Долар підвищився в ціні!

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 26 січня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 37,5825 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 40,9161 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Долар та євро знову підвищилися в ціні. Обгрунтованість цьому – фактори та події, що мають визначний вплив на економіку країни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто зазначити, що вчора, 25 січня, Національний банк України оголосить чергове рішення щодо облікової ставки. Згідно з останніми даними Держстату, річна інфляція сповільнилася до 5,1 %. Тож нинішній рівень облікової ставки у 15 % річних очевидно не відповідає динаміці споживчих цін, заради стримування зростання яких свого часу регулятор і розпочав сезон підвищення ключової ставки. Найімовірніше, регулятор продовжить цикл її поступового зниження на 1−2 % річних, із відповідною корекцією всіх ставок, «зав’язаних» на обліковій.

Таке рішення однозначно матиме своє відображення на процес ціноутворення іноземної валюти по відношенню до гривні. А яке саме – дізнаємося вже в найкоротший термін.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...