facebook

“Не вчать солдатів нічого, крім алкоголізму”: військовий різко висловився щодо підготовки українців до ЗСУ

Екскомандир роти 47 бригади Микола Мельник прокоментував ситуацію із мотивацією військовозобов’язаних в Україні.

Старший лейтенант та лицар ордену Богдана Хмельницького, екскомандир роти 47-ї бригади Микола Мельник розповів про наслідки відсутності мотивації у бійців на фронті.

Про це йшлося в його інтерв’. виданню “Українська правда”.

“Жахливі (наслідки відсутності мотивації – ред.)! Ти йому сказав тримати спостережний пункт, а він автомат кинув, пішов здався і доповів, де цей СП. Або росіяни ще не почали штурм, а він уже тікає. Це – трагедія. Тому мотивацією треба займатися з ранку до ночі”, – сказав він.

На думку військового, для того, щоб мотивувати військовозобов’язаних та залучати нових людей до лав ЗСУ, потрібно змінити систему підготовки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Тільки пропаганда. Тільки зміна системи підготовки, бо зараз більшість навчальних центрів не вчать солдатів нічого, крім алкоголізму”, – вважає Микола Мельник.

Військовий також зазначив, що використання навичок людини, які вона здобула у цивільному житті, потрібно використовувати під час війни.

“Навіщо ви бухгалтера відправляєте штурмовиком, якщо він не дуже хоче? Або людина – крутий сисадмін, то нащо ви з нього робите механіка-водія? Поставте його радіотехніком, він все налагодить. І таких випадків – дуже багато”, – додав Микола Мельник.

Тим часом інший військовослужбовець – командир штурмової роти спецпідрозділу ГУР МО “Kraken” на позивний “Чіча” в ексклюзивному інтерв’ю TSN.UA розповів про свій найбільший страх на фронті.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...