facebook

Досвід не врятує: водіїв хочуть позбавляти прав хто перші у списках

Це важливо знати!

Досвідчених автомобілістів хочуть позбавляти водійських прав
З метою зниження кількості дорожньо-транспортних аварій та смертельних випадків у частини водіїв з величезним досвідом водіння хочуть відбирати права водія, повідомляє autotheme.info.

Зокрема, для підвищення безпеки на дорогах Євросоюз запроваджує нові правила, спрямовані на водіїв похилого віку.

Ця ініціатива є частиною проєкту Vision Zero та спрямована на зниження кількості ДТП, а також летальних випадків.

Так, у Євросоюзі пропонують запровадити психологічну оцінку для водіїв віком від 65 років при оновленні своїх прав водія.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ці оцінки мають на меті визначити проблеми у таких водіїв з концентрацією уваги та оцінити їхній психічний стан. Якщо результати будуть незадовільними, у таких водіїв забиратимуть водійські права.

Для водіїв віком 70 років і старших розглядатиметься можливість проходження курсів підвищення кваліфікації, а також видачі короткострокової ліцензії, наприклад, терміном на 5 років.

Для осіб старше 75 років можуть передбачити складання кожного року іспитів, а водіям віком 65-75 років їх потрібно буде, можливо, складати раз на 2 роки.

Особи, які підтримують таку ініціативу, наголошують на потенціалі таких заходів для підвищення безпеки дорожнього руху.

Вони вважають, що регулярної оцінки навичок водіння в осіб старшого віку є ряд переваг. Більш суворі тести можуть допомогти у виявленні проблем зі здоров’ям чи наявності когнітивних порушень, що впливає на безпеку водіння.

Але є й критики таких нововведень, і вони вказують на вікову дискримінацію. Вони ставлять під сумнів справедливість обмеження незалежності людей похилого віку та ефективність психологічних тестів, що відображають реальні можливості водіння.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...