facebook

Переховується 3,4 млн чоловіків, вони досі не звернулися в ТЦК

Голова комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха запропонував ввести легальний спосіб ухилення від мобілізації в Україні. Бо в іншому випадку чоловіки почнуть ховатися від держави, щоб їх неможливо було призвати. Влада вже не має практично жодної інформації про 3,4 млн військовозобов’язаних чоловіків.

Про це Наталуха заявив в програмі “Бізнес і держава. Центр прийняття рішень”, пише Інформатор. За його словами, щоб не потрапити в поле зору ТЦК чи інших відомств, люди можуть перестати користуватися державними банками, знімати готівку, використовувати кредитні картки, подорожувати між містами.

Він зауважив, що це – повне уникнення держави, щоб вона не могла ідентифікувати чоловіка, знайти та призвати його.

“Це, на жаль, той ризик, який не береться з пустого місця”, – заявив Наталуха.

Він пояснив, що на сьогодні є щонайменше 3,4 млн чоловіків, про яких все, що знає держава, це їхній ідентифікаційний номер. Вони не за кордоном, вони не в ЗСУ, вони не інваліди, не навчаються і не працевлаштовані.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми не знаємо, де всі ці люди. Вони всі призовного віку та існують на території України. Ймовірно, беруть участь в економічних процесах. Це частково відповідає на питання Генштабу ЗСУ про те, де брати людей”, – заявив голова комітету ВР з питань економічного розвитку.

Нардеп та заступник Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв 28 січня заявив, що Україна має достатньо мобілізаційного ресурсу серед чоловіків. Тому мобілізація в Україні може пройти без жінок.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...