facebook

20 км/год, інакше покарання: у Раді хочуть серйозно обмежити швидкість на дорогах, кому готуватись

Хто у списку?

У Раді пропонують обмежити швидкість руху на дорогах
Перевищення швидкісного режиму нерідко є причиною аварій. Також саме за таке порушення найчастіше штрафують водіїв. У Раді пропонують деяким учасникам дорожнього руху запровадити обмеження щодо швидкості руху на дорогах. Подробиці опубліковано в Telegram-каналі УкрАвтоПром.

У пояснювальній записці до законопроєкту №10441 від 29 січня 2024 року вказується, що в Україні останніми роками особливої ​​популярності досягли нові види транспорту для персонального користування: електросамокати, сегвеї, гіроборди, моноколеса, гіроскутери, електроскейти та інші види.

Ці транспортні засоби вже стали невіддільною частиною транспортної системи українських міст. З кожним роком зростає кількість поїздок на нових видах транспорту.

Але з урахуванням швидкості та динамічних характеристик таких видів транспорту, а також відсутність відповідного правового врегулювання їх користувачі нерідко нехтують елементарними правилами безпеки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вони тим самим наражають на небезпеку інших учасників дорожнього руху і створюють аварійні ситуації. Депутат зазначив, що в законодавстві існує пробіл щодо того, що такі користувачі не мають правового статусу, як і не прописано їхні права, обов’язки, а також не зазначено правил користування такими видами транспорту на дорозі.

У зв’язку з цим автор документа, нардеп Сергій Штепа пропонує внести такі зміни:

Встановити максимально допустиму швидкість таких транспортних засобів у 20 км/год;
Заборонити особам, які не досягли 14-річного віку, їх використовувати для руху по проїзній ділянці дороги;
Заборонити перевезення пасажирів, якщо ця можливість не передбачена виробником транспортного засобу.
Також законопроєкт пропонує заборонити ручне використання технічних засобів співробітниками поліції для фіксування швидкості руху.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...