facebook

Позбавлення прав через ігнорування ТЦК: чи можуть реально анулювати посвідчення водія

Подробиці

Чи можуть водії позбавити прав
У проекті закону не пропонується внесення змін до ЗУ “Про виконавче провадження” в частині розширення підстав для обмеження особи у праві керування транспортним засобом. Про це пише focus.

На думку Олександра Камші, адвоката, керівника Дніпровського офісу юридичної фірми “Ілляшев та Партнери”, відповідно до проекту №10449 не зовсім зрозумілий механізм виконання майбутніх рішень судів у нових справах, який пропонується ввести проектом.

“Детально не прописано, як буде виконуватися рішення суду і яким чином буде накладатися обмеження на військовозобов’язаного. Зокрема, наразі ч.9 ст. 71 ЗУ “Про виконавче провадження” передбачено, що обмеження у праві керування транспортними засобами можливе лише на підставі постанови державного виконавця (а не на підставі рішення суду) у разі наявності у боржника заборгованості зі сплати аліментів. При цьому в проекті не пропонується внесення змін до ЗУ “Про виконавче провадження” в частині розширення підстав для обмеження особи в праві керування транспортним засобом”, – розповів експерт в коментарі виданню Фокус.

За його словами, виникає ситуація, коли юридично неможливо позбавити громадянина права керувати автомобілем, адже таке право в законодавстві України зараз передбачено тільки щодо боржників по аліментах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також у новому законопроекті про мобілізацію йдеться також про накладення арешту на кошти та інші цінності такого громадянина, що знаходяться на рахунках і на зберіганні в банках або інших фінансових установах, небанківських постачальниках платіжних послуг.

Олександр Камша пояснює: як визначено в ст.59 ЗУ “Про банки і банківську діяльність”, допускається накладення арешту на грошові кошти та інші цінності фізичних осіб, які перебувають у банку, виключно за постановою державного виконавця, приватного виконавця або за рішенням суду про стягнення коштів або про накладення арешту в порядку, встановленому законом. Зняття арешту з майна та коштів здійснюється за постановою державного виконавця, приватного виконавця або за рішенням суду.

Раніше портал “Стіна” повідомляв, що Буданов дав прогноз, що чекає на українців і чому наступні шість місяців війни будуть цікавими.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...