facebook

Пенсіонерам нараховують солідну надбавку: плюс 50% від прожиткового мінімуму

Частина пенсіонерів може отримати чималу надбавку

Про те, хто з літніх людей може отримати надбавку в розмірі 50% від прожиткового мінімуму для непрацездатних людей, розповіла начальниця управління пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду в Закарпатській області Вікторія Поляковська.

На таку надбавку можуть розраховувати пенсіонери, які в минулому були військовослужбовцями і отримують відповідний вид виплат.

“А якщо пенсія призначена відповідно до закону про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, тобто це всі наші військовослужбовці, то для таких встановлюється надбавка у розмірі 50% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.”

Разом з підняттям прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, збільшується й розмір надбавки. Її перераховують автоматично.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрім цього на надбавку в розмірі 150 гривень можуть розраховувати пенсіонери, які мають на вихованні неповнолітніх дітей. Ще одним видом надбавок за віком. Їх розмір залежить від віку. Першу вікову доплату пенсіонери можуть отримати в 65 років за наявності необхідного стажу.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...