facebook

В Україні водіїв почали кидати за ґрати через відсутність техогляду: хто під загрозою

Українські водії звикли, що за порушення правил дорожнього руху можна отримати як покарання штраф або максимум позбавлення прав. Однак у поодиноких випадках автомобілісти навіть можуть опинитися за ґратами. Причому за такі, як здається, незначні порушення, як відсутність техогляду автомобіля.

Про такий випадок пише «Дорожній адвокат». Поліція помилково оштрафувала водія за відсутність технічного огляду автомобіля на 340 гривень за частиною 3 статті 121 КУпАП. Хоча чоловік не повинен був проходити обстеження транспортного засобу, він вирішив штраф не заперечувати і слухняно сплатив його.

Автомобіліст не знав, що така безтурботність вийде йому боком. Адже під час повторної зупинки патрульні притягнули його до відповідальності вже за 4 статтею 121 КУпАП. Окрім того, що штраф тут уже становить від 850 до 1700 грн, покарання передбачає також позбавлення прав від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб.

У суді чоловік знову не став домагатися скасування рішення у зв’язку з тим, що не зобов’язаний був проходити техогляд, а лише попросив суд не позбавляти його прав, оскільки залежить від свого авто. Суддя «пішов назустріч» водієві та покарав його адміністративним арештом строком на 5 діб.

Нагадаємо, що в Україні технічний огляд не є обов’язковим для приватних легкових транспортних засобів. Вимоги щодо техогляду розповсюджуються на комерційні автомобілі та таксі, а також на автобуси, пасажирські авто вагою понад 3,5 тонн, вантажівки, трактори та іншу спеціальну техніку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...