facebook

На заході України вовки тероризують кілька сіл: чому так сталось і що кажуть місцеві (фото, відео)

Люди кажуть, що раніше у них такого не було.

Неподалік Ужгорода у трьох селах люди змушені ховатися в хатах через велику кількість хижаків. Ті приходять цілими зграями посеред ночі і навіть полюють на собак.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Світлани Деніщук.

Зграї вовків убивають собак
В селі Зарічово власники знайшли пошматованим свого собаку “Баклажана”. Жодних звуків господарі не чули.

“Я коли пішла туди, то був шок… реальний шок”, – каже Ганна Топольницька.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вбила вовча зграя і 4-річного” Рекса”. Його господар В’ячеслав Кость каже, що з його 50-кілограмової собаки залишилася лише кістка.

Вовки почали буквально атакувати Зарічово та ще два сусідні села, кажуть жителі. Впродовж двох останніх місяців лише на одній вулиці зникли або знайдені вбитими з десяток псів.

“Пустили пса гуляти, а він не повернувся. Чекали добу, другу, третю… нема. Через два тижні мені сестра каже – і нашого пса не стало”, – каже Ганна Станко.

Мисливці кажуть, що популяція вовків збільшилася
До війни, кажуть мисливці, тут бачили лише двох вовків, до людей ті з лісу ніколи не спускалися. Та за два роки, відколи діє заборона на полювання, популяція хижаків збільшилася в рази.

“У нас минулого тижня проходила таксація звірів. Тобто ми у своїх угіддях проводили облік. У загальному наші єгері, мисливці нарахували 13 вовків”, – каже голова Організації мисливців і рибалок Юрій Качур.

На приріст поголів’я хижаків впливає тепла зима. А через заборону полювання вовки припинили ховатися від людей. Тож на полювання виходять без остраху.

“У нас тут можна ввечері побачити і кабанів на дорозі, і оленів, і косуль, лисиць багато, зайці, фазани. Всього стало більше. І це перша причина, чому звір приходить і полює”, – каже Юрій Качур.

Вовки з’явилися нещодавно, а от інфікованих сказом лисиць тут давно багато. Торік були й випадки африканської чуми серед диких свиней.

“Ми написали лист на область, щоб можна було відстрілювати. Ситуація нестандартна, люди бояться виходити на вулицю”, – каже депутат Перечинської міської ради Ярослав Ситар.

Утім, за словами мисливців, навіть якщо надійде одноразовий дозвіл на відстріл, ситуацію він не змінить. За два роки війни кількість диких звірів у лісах України катастрофічно зросла. Вони не лише нападають на людей, а й переносять низку інфекційних хвороб.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...