Categories: Погода

“В Україну пре неприємна погода без тепла, шалений снігопад накриє цю область”: де на вихідних буде мороз у -24 градуси?

Протягом вихідних спостерігатиметься підвищення температури повітря, але в багатьох областях його можуть не відчути через атмосферні явища. Синоптики кажуть, що за час історичних спостережень температура в Україні падала до -39 градусів у лютому. Чи тепер треба готуватися до лютого холоду, пояснили експерти.

Як інформує “НВ”, погода на вихідних буде не найприємнішою за відчуттями, але вдень стовпчики термометрів не опустяться нижче 0 градусів. Короткочасний дощ і мокрий сніг можливі лише в деяких регіонах.

Погода в суботу 17 лютого

У суботу в більшості регіонів України буде хмарно з проясненнями. Невеликий дощ пройде у Львівській, Волинській і Закарпатській областях — враховуйте це під час планування вихідного дня.

Найпрохолодніше вдень буде на сході країни — тут термометри покажуть 0…+5 °С. У центрі та на півдні очікується +4…+6 °С, у західних регіонах повітря прогріється до +9…+12 °С. Уночі практично по всій країні температура становитиме близько 0 °C, лише на сході прогнозуються слабкі морози до −3…−6 °С.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Погода в неділю 18 лютого

У північних, центральних і західних областях країни в неділю пройде невеликий дощ, подекуди з мокрим снігом. На сході, півночі та заході денна температура становитиме +2…+5 °С, на півдні та в центрі — +5…+8 °С. Хоча через високу вологість повітря відчуватиметься холодніше, тому не поспішайте змінювати зимовий гардероб на весняний.

Новий тиждень розпочнеться з хмарної погоди з проясненнями. У Харківській, Луганській і Донецькій областях пройде невеликий мокрий сніг, на решті території погода на початку тижня буде хмарною, але без опадів.

Температурні показники порівняно з неділею суттєво не зміняться. На сході та заході очікується +2…+4 °С, на Закарпатті та у південних регіонах — +5…+7 °С, у центрі та на півночі — близько 0 °C. Уночі по всій Україні термометри покажуть близько 0 °C.

Народні прикмети та вірування

17 лютого слов’яни ходили в ліс дивитися на сосни та ялини: якщо нижні гілки дерев були підняті вгору, незабаром чекали на відлигу, якщо опущені донизу — готувалися до снігопадів і морозів. Також спостерігали за водоймами: якщо крига вже танула, весна мала бути ранньою.

Якщо 18 лютого обходилося без морозів, до кінця зими дні також повинні були бути теплими. Ну, а морозний день вважався вірною прикметою спекотного літа.

Саша

Recent Posts

Відстрочка від призову: що зміниться в медоглядах, ВЛК і перевірці рішень МСЕК після 18 травня (інфографіка)

Незабаром набере чинності новий закон про мобілізацію. Частина ухвалених змін, згідно з законом про мобілізацію,…

9 години ago

Пенсіонери не стримують радість: їм призначили подвійні доплати – коли прийдуть гроші

Подробиці Пенсіонерам призначили подвійні доплати В Україні буде проведено перерахунок пенсій заднім числом. Працюючим пенсіонерам,…

10 години ago

Повістки за кордоном: чи будуть вони роздаватися чоловікам у консульствах?

У Верховній Раді дали остаточну відповідь Новий закон про мобілізацію, який набуде чинності найближчої суботи,…

11 години ago

Арктичний холод пре в Україну: в яких областях варто очікувати на заморозки

Сьогодні, 14 травня, в Україні похолодало, у деяких регіонах із заморозками. Про це повідомляє Український…

13 години ago

9-бальний шторм не відступає: в Україні сильно затягується магнітна буря

В Україні вирує неймовірно сильна магнітна буря, потужність якої досягла максимально можливого бала. Україну накрила…

15 години ago

Як виглядає жруга лінія оборони фортифікаційних споруд на Харківщині

На кадрах друга лінія оборони фортифікаційних споруд на Харківщині, яка знаходиться на більш безпечній відстані…

16 години ago