facebook

Долар рветься вперед – чого чекати: банки і обмінки знову змінили курс валют

Чого чекати на цьому тижні від валюти?

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 19 лютого, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 37,9719 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 40,8919 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Цей тиждень на валютному ринку України буде цікавим, і багато в чому визначить курсовий тренд до кінця лютого. На формування цінової політики будуть впливати декілька факторів.

Серед них традиційним є початок періоду розрахунків бізнесу з бюджетом. До кінця цього тижня основна частина державних та приватних компаній розраховується з державою за податками та зборами. Попит на гривню зростає, що змушує частину експортерів активніше продавати валюту на міжбанку, і скорочує можливості імпортерів щодо її купівлі. Це завжди працює на зміцнення позицій нацвалюти на міжбанку.

Таке не моне ринок факт непогашеної динаміки з розміщення облігацій Мінфіну на своїх аукціонах на фоні менших виплат із обслуговування раніше розміщених паперів.

Досить важливим для України є візит представників МВФ для обговорення саме економічної політики та поточних проблем нашої країни в період війни. Після цих зустрічей вже 17 лютого місія Фонду на чолі з Гевіном Греєм розпочала дискусії з представниками української влади у Варшаві у контексті третього перегляду програми розширеного фінансування МВФ. Це дуже важлива подія для нашого ринку, в тому числі і валютного, в умовах війни та пробуксування американського пакету фінансової допомоги.

Але не оминуть стан нривні чергові блокування української продукції на кордоні. Це знижує можливості українського експорту та скорочує пропозицію валюти на нашому міжбанку, що, зі свого боку, зменшує статистику валютних торгів.

А на сьогодні торги вплине на додачу вихідний день в США, адже сьогодні там святкують Президентський день.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...