facebook

Долар пробив психологічне дно: різко подорожчав, гривня буде пригнічена: чого чекати

Гривня втратила свої позиції!

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 20 лютого, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 38,2847 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 41,2403 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

З урахуванням вихідного понеділок у США, більшість клієнтів будуть активними на міжбанку за доларом із сьогоднішнього дня – вівторка, і до п’ятниці. Низькі обсяги операцій збережуться. Раніше, експерти зазначали, що при таких умовах для Національного банку України не буде важко закривати брак валюти на торгах, оскільки сум періодичних інтервенцій у межах $ 30 млн — $ 60 млн достатньо для управління курсовим трендом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проте, як бачимо за результатом першого дня, долар та євро стрімко злетіли вверх.

Та за нашим прогнозом експертів, в період з 19 − 23 лютого котирування долара на міжбанку перебуватимуть у межах 37,70 — 38,55 гривень.

Євро. Пара євро/долар цими днями, за моїми прогнозами, перебуватиме в межах коридору від 1,071 до 1,088 долара за євро. А курс євро на українському міжбанку цього тижня перебуватиме в межах від 40,37 до 41,94 гривень.

Якщо говорити про готівковий курс, то більшість обмінників продовжать працювати у форматі «з обороту» зі спредом у межах 20 − 30 копійок за доларом та 20 − 35 копійок за євро, але з постійною оглядкою на поведінку міжбанку.

Якщо вечірній спекулятивний розігрів курсу минулої п’ятниці отримає продовження і цього понеділка, то від обмінників варто очікувати періодичних спроб зіграти «на підвищення» весь тиждень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...