facebook

Новий податок для водіїв: за машини змусять платити до 10 відсотків

З’явилися деталі

Для власників авто введуть податки у розмірі 10%
Кабінет Міністрів України у рамках виконання програми Міжнародного валютного фонду запровадить додаткове оподаткування. Торкнеться воно власників авто, повідомляє “Стіна”.

Власникам рухомого майна потрібно буде сплачувати додатковий податок у 10%. Також під нове оподаткування підпадають і власники дорогоцінних металів, ювелірних виробів тощо.

Поки що офіційних заяв в уряді України з приводу ведення нових податків не робили. Однак, як повідомляє “Економічна правда” (ЕП), це рішення побічно підтвердив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

Він заявив, що зараз обговорюється можливість застосування військового збору щодо деяких об’єктів оподаткування, які мають фіскальний потенціал.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Поки що неясно, хто з водіїв має сплачувати цей податок у 10%. Можна припустити, що це стосуватиметься покупців нових авто.

Не виключено також, що цей додатковий податок запровадять власникам ввезених в Україну автомобілів, що були ввезені при їх першій реєстрації.

Причиною запровадження нових податків є необхідність поповнювати державний бюджет. Хоча Україні продовжують допомагати, зокрема фінансово міжнародні партнери, все одно на оборону потрібні величезні гроші.

Тому чиновники шукають нові джерела, з яких можна отримати додатковий дохід. Наприклад, у разі введення додаткового 10% податку на авто, за прогнозом, це не злякає українців купувати транспортний засіб.

Передбачається, що від цього не знизяться продажі нових і вживаних автомобілів. Але не виключається, що збільшаться продаж так званих бюджетних моделей.

Як пише видання ЕП, у рамках поточної програми з МВФ уряд вже до кінця лютого має розробити план підвищення доходів бюджету на 0,5% ВВП.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...