facebook

Штраф 8500 грн і півроку без прав: у Раді визвірилися на водіїв та вигадали нові покарання – влетить майже всім

Подробиці

Кому з водіїв та за які порушення доведеться розщедритися
В Україні можуть з’явитись нові штрафи за порушення Правил дорожнього руху – законопроект №11029 вже зареєстрований у Верховній Раді. Група народних депутатів пропонує карати водіїв за шини не за сезоном та за перевищення середньої швидкості руху.

Проект закону розробили разом із представниками МВС. Він має підвищити безпеку дорожнього руху. Зокрема, за експлуатацію транспортного засобу з шинами, які не відповідають вимогам правил дорожнього руху щодо сезонності, пропонується ввести штраф у 340 гривень. Наразі законодавство не забороняє використовувати літні шини взимку.

Також депутати пропонують фіксувати не лише перевищення швидкості у конкретній точці, а й перевищення середньої швидкості на певній ділянці. Подібні норми діють у правил дорожнього руху Польщі, Німеччини, Австрії, Італії та інших країн ЄС.

Середня швидкість руху визначатиметься шляхом поділу подоланої відстані (між двома комплексами автофіксації) на час, витрачений на проїзд цієї ділянки. Таким чином, гальмування перед камерою автофіксації не убезпечить порушника від покарання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Штрафи за перевищення середньої швидкості руху пропонуються такі самі, як і за звичайне порушення швидкісного режиму: 340 гривень за перевищення на 20 км/год та 1700 гривень – за перевищення на 50 км/год.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...