Categories: Погода

“Ці області холод накриє на вихідних, прогноз приголомшив самих синоптиків”: де буде мороз у -19 градусів і снігопад?

Експерти кажуть про доволі холодну погоду на вихідних. Раніше за історію спостережень синоптики в березі фіксували холод у -31 градус. Фахівці пояснили, чи варто очікувати чогось подібного цієї весни.

Як інформує “Рубрика”, за даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде типовою для початку весни – прохолодною, хмарною, сльотавою, з морозними ночами в більшості регіонів країни.

Погода в суботу 9 березня

Ця березнева субота буде похмурою, але з проясненнями. На півночі країни вдень стовпчики термометрів піднімуться лише до +2…+5 °С, а вночі опустяться до -5 °С. У східних і центральних областях удень очікується +4…+6 °С (уночі — до -4 °С), на півдні та заході — +8…+10 °С (уночі — близько 0 °С). Одягайтеся тепліше, бо погода на початку весни дуже оманлива і непостійна, а через вітер і високу вологість ще більше збільшується ризик підхопити ГРЗ або ГРВІ. Суттєвих опадів не передбачається, місцями мжичитиме.

Погода в неділю 10 березня

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У неділю погода практично не зміниться. На півдні повітря прогріється до +9…+11 °С (уночі — близько 0 °С). На заході денна температура буде приблизно такою самою, але вночі опуститься до -5 °С (крім Закарпаття, де очікується близько 0 °С). У центральних і північних регіонах синоптики прогнозують +5…+8 °С (уночі — до -5 °С), на сході — +2…+4 °С (уночі — до -4 °С). По всій країні подекуди мрячитиме.

Погода в понеділок 11 березня

Новий тиждень розпочнеться з сильних дощів у Дніпропетровській, Херсонській і Черкаській областях (до 11 мм). Також дощі з імовірністю 50% очікуються в Кіровоградській, Київській, Донецькій, Волинській, Вінницькій і Житомирській областях, а на Сумщині та Чернігівщині можливий дощ зі снігом. На решті території погода на початку тижня буде хмарною з проясненнями.

На сході, півночі та в центрі країни денна температура становитиме +4…+6 °С (уночі — близько 0 °С), на півдні та заході — +8…+13 °С (уночі — +2…+5 °С).

Зберігається небезпека підтоплення

У зоні ризику — прибережні села вздовж річок Сож і Дніпро у Чернігівському районі Чернігівщини, а також населені пункти та дороги поблизу річок Десна та Снів у Шосткінському районі Сумщини та у Новгород-Сіверському, Корюківському, Чернігівському й Ніжинському районах Чернігівської області.

Народні прикмети та вірування

Дощ 9 березня обіцяв і дощовий Великдень, а теплий вітер — холодне літо. Цього дня було прийнято підгодовувати птахів: вважалося, що це допоможе приманити в життя удачу. Якщо до цього дня повертались шпаки, очікували на швидке потепління, а синиці цвірінькали на теплу весну і раннє літо.

Дощовий день 10 березня вважався провісником холодного літа, а голосне каркання ворон і граків — багатого врожаю пшениці.

Саша

Recent Posts

“От і все, навиступалися вже! Фінал тепер під заrpозою”: Alyona та Jeri зpoбили ш0кyючe зізнaння. Відео та деталі

Bжe цієї cyбoти, 11 тpaвня, yкpaїнcький дyeт Alyona Alyona тa Jerry Heil бopoтимyтьcя зa пepeмoгy…

44 хв. ago

“Ці українці не матимуть надбавок до пенсій”: у ПФУ пояснили, в кого з пенсіонерів не збільшуватимуться виплати

Не всі українські пенсіонери отримуватимуть додаткові надбавки до пенсії. Ідеться про доплати за віком, на…

2 години ago

Пенсії у червні нарахують одразу за кілька місяців: кого це стосується

Надбавки будуть нараховані автоматично В Україні відбулася друга індексація пенсій. Так, виплати з 1 квітня…

3 години ago

Учні досі вивчають російську мову в школах: в яких областях

За два роки у 100 разів зменшилася кількість здобувачів освіти, які навчалися російською мовою. У…

4 години ago

Землю знову накриє магнітна буря: за рівнем потужності – К-індексом – від показника 2 до 9 до чого слід готуватися

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 9-11 травня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди…

4 години ago

“Лютa нeгoдa сунe в цi oблaстi. Вдарять заморозкu: дe будe мoрoз, дoщ i снiгoпaд?

В Україні 10 травня очікується зниження температури повітря. Найближчої ночі на сході, півночі та в…

12 години ago