facebook

Залишилось два тижні: українцям повідомили погані новини про війну

Стане набагато гірше

Вже за 2 тижні українські міста можуть стати більш уразливими для атак
Вже пішов третій рік повномасштабної російської військової агресії проти України й весь час нам вдавалося вистояти завдяки допомозі міжнародних партнерів. Але вже за 2 тижні ситуація може суттєво погіршитися, повідомляє telegraph.co.uk.

Вказується, що Україна відчуває нестачу зенітних боєприпасів. За прогнозом, уже за 2 тижні, тобто до кінця цього місяця для захисту міст України у нас можуть взагалі закінчитися ракети.

Це призведе до того, що ми станемо для ворога вразливішими. Зараз вдається збивати 4 із 5 ворожих ракет, але якщо допомоги з боєприпасами ми не отримаємо, тоді доведеться збивати лише 1 із 5 ракет.

При цьому стверджується, що російські військові заявили іноземному виданню, що знають про майбутню проблему в Україні й можуть цим скористатися. Тобто вони можуть саме в ці терміни завдавати масованих ударів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Уздовж лінії фронту на Донбасі окупанти продовжують наступати й там переважають українські війська. При цьому проросійський канал стверджує, що наші захисники там продовжують жорстко чинити опір і вони добре озброєні.

Примітно, що Чехія ініціювала купівлю 800 тисяч боєприпасів за межами ЄС, але потребує фінансування, щоб отримати їх та переправити ЗСУ.

Повідомляється, що вже 18 країн під’єднатися матеріально до цієї ініціативи, але в будь-якому разі снаряди не надійдуть до України протягом найближчих місяців, а лише до початку червня у кращому разі.

Радник прем’єр-міністра Чехії Томаш Пояр пояснив, що коли надійдуть обіцяні гроші, потрібно буде кілька тижнів, щоби боєприпаси доставити в Україну.

Чехія намагається тримати в секреті інформацію, які країни погодилися дати фінанси та де буде закуплено боєприпаси, щоб росія не втрутилася в цей процес.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...