facebook

На що підуть прибутки від заморожених російських активів: Борель запропонує свій план Євросоюзу

Переважна більшість коштів за планом голови європейської дипломатії повинна піти на закупівлю зброї для України.

У вівторок, 19 березня, верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що запропонує країнам-членам ЄС направити 90% доходів від заморожених російських активів на закупівлю зброї та боєприпасів для України через Європейський фонд миру (EPF).

Про це пише видання Deutsche Welle.

Голова європейської дипломатії повідомив, що представить свою позицію у середу, напередодні саміту ЄС, який відбудеться 21-22 березня.

На думку Борреля, такий крок дозволить Україні щороку отримувати майже 3 млрд євро. За планом дипломата, ще 10% було б доцільно направити до бюджету ЄС, а надалі використовувати їх, щоб збільшити потенціал українського оборонно-промислового комплексу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Європейський фонд миру створили ще до початку повномасштабної війни в Україні. Його початковий обсяг на 2021-2027 роки було встановлено на рівні 5 млрд євро. Проте після вторгнення Росії у 2022 році на територію нашої країни, розмір фонду збільшили спочатку до 12, а нещодавно – до 17 млрд євро. З цих коштів на допомогу Україні було виділено 5,6 млрд євро.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...