facebook

Мобілізація з 19 років: у новому законі заклали лазійку, як забиратимуть молодь

Мобілізація у 19 років, що відомо


У новому законопроекті про мобілізацію є така норма, за якою можуть призвати на військову службу юнаків з 18 років. Цією інформацією ділиться народний депутат Разумков. Інформація була розміщена у Телеграм-каналі.

Він повідомляє, що у документі є норма, яка дозволить призивати на військову службу. Там прописано таким чином, що якщо людина пройде базову військову підготовку у 18 років, вона отримає військово-облікову спеціальність, стане на військовий облік і це призведе до того, що ТЦК зможуть її мобілізувати у 19 років.

На цей час цей закон і ця норма не затверджена, проте, за словами Разумкова, якщо Верховна Рада ухвалить новий закон про мобілізацію, то цю норму буде затверджено.

Варто нагадати, що військовозобов’язаними стають громадяни України, які не проходили військову службу віком від 25 років, а не від 27 років.

Тобто фактично це повернення до тих норм, які існували раніше. До 25 років людина мала пройти термінову військову службу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У законопроекті пропонується скасувати термінову службу в Україні. У громадян буде вибір: або пройти військову загальну підготовку, або загальну військову службу, яка встановлюватиметься на 5 місяців.

Варто зазначити, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що не згоден з думкою експертів щодо необхідності цього року мобілізувати півмільйона людей.

Він заявив, що за оцінками, такий масштаб мобілізації не потрібен, враховуючи ротації, що відбуваються на лінії фронту, та надходження озброєння.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...