facebook

Обережно водії: поліція почала масово штрафувати на 850 грн — за що

Це варто знати!

Водіїв попереджають, що можуть оштрафувати на 850 грн
Водії в курсі, що не варто вирушати в дорогу, не взявши з собою документи, як, наприклад, права водія, техпаспорт. Але є ще один важливий документ за відсутність якого можуть оштрафувати на 850 грн, повідомляє mashyna.com.ua.

Йдеться про страховий поліс цивільної відповідальності. Якщо водій нехтує його наявністю, це може мати юридичні наслідки.

У разі зупинення та перевірки документів співробітник патрульної служби має право попросити водія пред’явити й страховий поліс.

Якщо виявиться, що водій має страховку, але сам документ не з ним, тоді йому може загрожувати штраф у розмірі 425 грн. Але якщо поліса взагалі немає або термін його дії прострочений, тоді сума штрафу збільшиться вдвічі — до 850 грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому є громадяни, які можуть керувати транспортним засобом і без наявності страховки та їх за це не покарають.

Зокрема, необов’язково мати поліс учасникам бойових дій, особам з інвалідністю 1 групи та громадянам, які їх перевозять, а також інвалідам війни.

Вказується, що компенсацію збитків за дії цих категорій громадян візьме на собі у разі аварії фонд Моторного (транспортного) бюро України.

Страховка передбачає компенсацію збитків учасникам дорожнього руху, які постраждали внаслідок ДТП.

Виплати провадяться у разі заподіяння шкоди здоров’ю або смерті потерпілого, а також у разі заподіяння шкоди майну третіх осіб. Страховка не покриває шкоди, завданої автомобілю, вона покривається окремим полісом КАСКО.

Примітно, що страховка оформляється на конкретне авто незалежно від кількості водіїв, допущених до водіння.

Обов’язкове автострахування в Україні регулюється законом “Про обов’язкове страхування цивільноправової відповідальності власників наземних транспортних засобів”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...