facebook

Права заберуть на 10 років: українців жорстко каратимуть — запам’ятайте та не порушуйте

Це варто знати!

У водіїв за одне порушення можуть відібрати права водія на 10 років
Українським водіям пропонують посилити покарання за популярне правопорушення на дорозі. До парламенту подано відповідний законопроєкт №11111.

Нерідко у соціальних мережах можна побачити відео, на яких водії не пропускають, наприклад, машину “швидкої допомоги”, яка їде на терміновий виклик.

Ці дорогоцінні хвилини затримки можуть коштувати комусь життю, а водії цього не враховують. Тому депутати подали пропозицію посилити покарання за таке порушення.

У пояснювальній записці зазначено, що пропонується посилення штрафу для водіїв за не пропуск будь-якого спеціального транспорту екстрених служб, тобто пожежної служби, поліції, швидкої допомоги тощо.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі якщо водій не надав на дорозі переваг таким видам спеціального транспорту, йому можуть виписати штраф у розмірі 680 грн.

Якщо парламент підтримає цей законопроєкт, тоді штраф може зрости вже до 1700 грн, але з максимальним розміром штрафу у 2550 грн. Також за рішенням суду такого порушника можуть позбавити прав водія на строк від 6 місяців до року.

Якщо ж буде встановлено, що таким порушенням водій ще й поставив під загрозу життя та здоров’я людей, тоді штраф автоматично зросте до 3400 до 5100 грн. Мало того, такого порушника можуть позбавити посвідчення водія вже на термін від 5 до 10 років.

Автори пропозиції зазначають, що нинішній розмір штрафу не відповідає можливій завданій шкоді за таке правопорушення.

Також наводиться приклад США, де, наприклад, якщо водій не пропустить шкільний автобус із “мигалкою”, то отримає штраф у розмірі 700 доларів.

Депутати очікують, що посилення покарання для українських водіїв стимулюватиме їх не вчиняти такі правопорушення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...