facebook

Штраф можна не платити: в яку погоду водіїв не можна покарати за перевищення швидкості

Штрафи за перевищення швидкості вже давно не дивують водіїв в Україні. Отримати їх може багато хто просто через власну неуважність чи необачність. Однак мало хто знає, що існують випадки, коли штрафувати водіїв за це порушення незаконно.

У Львівській області розглядалася справа про перевищення швидкості, яка привернула увагу юристів. Водія кросовера Peugeot 3008 оштрафували на 340 гривень за порушення швидкісного режиму в населеному пункті, однак подальше рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду скасувало покарання автомобіліста. Виною всьому – погана погода.

У матеріалах справи йдеться про те, що Peugeot 3008 патрульні зупинили за рух зі швидкістю 90 км/год у зоні, де допустима швидкість становила 50 км/год. Вимірювання швидкості проводилося за допомогою лазерного радара TrueCam під час дощу, що згідно з правилами використання цього пристрою передбачає активацію режиму “Поганої погоди”.

Суд вказав на те, що патрульні поліцейські виміряли швидкість автомобіля на відстані 457 метрів, що перевищує встановлену для режиму “Погана погода” дистанцію від 15 до 61 метра. Таким чином, якщо водія притягують до відповідальності за перевищення швидкості, зафіксоване під час рясного дощу або снігу з дистанції понад 60 метрів, то це рішення будь-який суд визнає незаконним.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...