facebook

Як оплатити штраф за порушення ПДР зі знижкою 50%

В Україні діє норма, яка дозволяє громадянам сплачувати штрафи за деякі види порушень із 50-відсотковою знижкою, але для цього стосується не усіх штрафів.

Відповідно до ч. 1 ст. 300-1 КУпАП громадянам надано право сплатити штраф зі знижкою 50% розміру штрафу протягом 10 днів з дня вручення чи відмови від вручення постанови.

Таке право стосується постанов про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотографування (відеозапису).

На які категорії поділяються штрафи за порушення ПДР

Штрафи за порушення ПДР в загальному можна поділити на 3 категорії:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зафіксовані органами національної поліції до власників автомобілів у автоматичному режимі камерами автоматичної фіксації за перевищення швидкості руху;
Зафіксовані інспекторами з паркування до власників автомобілів за порушення правил зупинки, стоянки, паркування, зафіксовані в режимі фотографування чи відеозапису;
Зафіксовані працівниками поліції до водіїв у неавтоматичному режимі, тобто штрафи які виявляють працівники поліції на місці зупинки автомобіля.
До яких штрафів застосовується знижка 50%

Знижка на сплату штрафу у розмірі 50% застосовується виключно до штрафів, накладених безпосередньо на власників транспортних засобів за порушення ПДР:

Зафіксованих органами національної поліції у автоматичному режимі камерами автоматичної фіксації за перевищення швидкості руху;
зафіксованих інспекторами з паркування за порушення правил зупинки, стоянки, паркування, зафіксовані в режимі фотографування чи відеозапису.
До яких штрафів не застосовується знижка 50%

Знижка на сплату штрафу у розмірі 50% не застосовується до штрафів, накладених безпосередньо на водіїв транспортних засобів за порушення ПДР зафіксованих працівниками поліції до водіїв у неавтоматичному режимі, тобто штрафи які виявляють працівники поліції на місці зупинки автомобіля.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...