facebook

«Важливо жити Словом Божим», — с. Софія про секту Свідків Єгови

Нещодавно у Василіянському інституті відбулася зустріч братів-студентів з с. Софією Клімовською, ЗСМсВ, яка розповіла про особливості секти Свідків Єгови та про спільні розмови з ними. Її вагомий досвід успішних розмов та навернень представників цієї секти спонукає справді захоплюватися дією Божої благодаті та силою Божого слова у житті людини. Ми запитали сестру про деякі моменти з її служіння та важливі поради для кожного.

Що Вас спонукало провадити діяльність із Свідками Єгови?
Це зустріч із першими Свідками Єгови, які мене зустріли і задали запитання, на яке я не могла відповісти. Мені здавалося, що мудра, що я багато знаю, бо мала катехитичну практику і закінчила катехитичний інститут. Після того я відчувала певну розбитість і через тих сектантів вирішила поїхати на богословські студії біблістики. Я почала працювати із Святим Письмом. Особливо звертала увагу на книги і вивчила напам’ять фрази, які перекрутили Свідки Єгови. Потім почергово збирала окремі теми, рахувала, скільки разів вони повторюються, і також вивчала напам’ять. Після того йшла до деяких сектантів, про які мені говорили деякі священики. Також зустрічала їх на вулиці, вокзалах: я йшла, запрошувала їх до себе, а вони старалися мене навернути. Кожен сектант, який приходив до мене, відходив навернений. Багато їх було у Львові, у п’ятьох з них я є хресною мамою.

Скажіть, що спонукає людей вступати до секти Свідків Єгови?
Брак знання Святого Письма і згіршення, які походять із Церкви. Багатьом членам Церкви бракує ревності, навчання; вони не організовують якихось біблійних наук, проводу, багато людей не знають Святого Письма. Коли мене на початку переміг сектант, я почулася недобре, що не знаю Святого Письма, не вміла йому доказати й опертися на Святе Письмо. То що можемо казати про звичайних запрацьованих людей. А хто не знає Святого Письма, то й не знає Ісуса. Як можна бути монахом, монахинею, священиком, не жити Словом Божим та Ісусом?

Розкажіть якісь цікаві історії із вашого досвіду спілкування зі Свідками Єгови?
Так… Ну хоча б про ту одну пані, котра проїхала понад сто кілометрів до мене, щоб мене навернути, а потім їхала від мене навернена і давала свідоцтва різним групам у Церкві. Навіть виступала по радіо і голосила людям Ісуса Христа, щоб читали Святе Письмо і жили Словом Божим, перемінювали своє життя на зразок Ісуса, вдивлялися в Нього, а потім вже Він буде перемінювати людину. Дуже гарно виступала, очевидно й говорила, як то її втягнули Свідки Єгови до організації. Я була здивована, бо якби не прийшла до мене, то пропала б назавжди, не прийшла би думка, щоб мене навернути. Їх таких багато у Львові, Тернополі, в Коломиї… На вокзалі та в багатьох містах вони ходили з опущеними головами, думали про те, що потрапили не туди, бо немає спасіння у організації Свідків Єгови.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що не так з назвою Свідки Єгови?
Власне їхній засновник Франклін Рутерфорт, адвокат, дуже мудрий інтелігентний мужчина. Коли він зібрав дослідників Святого Письма у Вашингтоні 20 липня 1931 року, був так званий їхній конгрес, де Рутерфорт прочитав зібраним свідкам тексти із пророка Ісаї 42, 8. Після того вони сказали: «Віднині будемо Свідками Єгови». А Єгова – це блуд, який з’явився у XX ст. на території Італії. Один з перекладачів напевно неправильно прочитав оригінал тексту, тетраграми YHWH, яку вони переробили. Він не наголошував на букви, або ж буква А стерлася і зробилася Е, то ж вийшло не Ягве, а Єгова. Опісля це слово перейшло у літературний вжиток та розійшлося по Європі, особливо Франції, Англії і навіть до Америки, де це слово їм сподобалось і його там підхопили, вважаючи, що Свідки Єгови – це правовірна віра, дуже стародавня, що сам Єгова їх заснував, а Авель був першим свідком Єгови. Це брехня над брехнями, яку ніхто не чув і ніхто не знав донині. Тому треба пізнати, що це брехлива організація, торгівельна корпорація, яка торгує текстами Святого Письма, перекручує слова, робить власний неправдивий переклад. Свідки Єгови повикреслювали багато слів, які їм не підходять. Особливо там, де пише про суд в кінці світу, на якому всі люди будуть по лівиці і по правиці стояти. До лівих Христос скаже «Ідіть від мене геть, прокляті, в вогонь вічний, приготований дияволові й ангелам його» (Мт. 25, 41). Ці слова вони викинули…і таким чином багато з Святого Письма повикидали.

Що потрібно пам’ятати християнам, які зустрічаються із представниками цієї секти?
Найперше потрібно їх перепросити і сказати, що ви ідете, не маєте часу, бо не випадає на вулиці стояти і розмовляти про такі важливі біблійні теми. Запросити їх до себе, відкласти свої справи і посвятити їх людині, бо, можливо, вона навернеться. Якщо ви не знаєте Святого Письма, то задавайте їм логічні запитання, засипайте їх різними питаннями: питайте, до якої Церкви належали перед цим, що сталося, що вони перейшли до організації, яку Ісус не засновував, а натомість заснував Церкву. Розповісти їм про початок їхньої організації, чи вони знають про це. Ну, такі запитання може ставити кожна проста людина, а якщо будете читати Слово Боже і вдивлятися в Ісуса Христа, то Боже світло прийде у ваше серце і ви зможете пояснювати і відповідати таким людям. Важливо жити Словом Божим, працювати над ним. Почуйте, що через те слово Бог хоче від вас і воно буде саме виходити з вас, наповнюючи вас Божою мудрістю.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...