facebook

Доларова істерика вибиває землю з під ніг: банки та обмінки змінили курс валют

Що впливає на курс?

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 21 квітня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 39,6037 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 42,2789 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Цей тиждень не став вдалим для гривні на валютному ринку України. Через різні причини, тиск на нацвалюту зріс, що призвело до певної її девальвації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Національний банк України практично щодня виходив на міжбанк із продажем долара, але іноді робив це «не поспішаючи», що призводило до поступового зростання курсу. З цієї ситуації можна зробити висновок, що в ці дні регулятор вирішив послабити позиції гривні на ринку, і цим підіграти як експортерам – більше гривні від продажу валютної виручки, так і бюджету щодо надходження акцизів і зборів, прив’язаних до офіційного курсу. Вище офіційний курс — більші надходження до бюджету щодо імпортних позицій.

А яким буде курс вже з початку нового робочого тижня, та як зміниться позиція гривні – читайте в наших новинах на порталі «Стіна» вже завтра, 22 квітня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...