Categories: Події

“Якщо помер, то все рівно мусиш іти в ТЦК?”: скандал із повісткою для відомого редактора, якого не стало ще минулого року

Територіальний центр комплектування Оболонського району міста Києва виписав повістку головному редактору журналу “Футбол” Артемові Франкову, який помер 31 жовтня 2023 року. Про це 19 квітня написали в Telegram-каналі Artem Frankov official.

У повістці зазначено, що 20 квітня Франков зобов’язаний з’явитися до Оболонського ТЦК для оновлення даних і проходження ВЛК.

“Немає такого абсурду, який не міг пролізти в наше життя й поступово стати чимось природним”, – прокоментували автори каналу скріншот повістки.

Після того, як ця історія спричинила резонанс у ЗМІ й соцмережах, на неї відреагувала у Facebook пресслужба міського ТЦК Києва, пише Гордон.

“Подібні випадки не є одиничними й трапляються через те, що громадяни не оновлюють своїх персональних даних вчасно безпосередньо в ТЦК та СП”, – ідеться в повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У ТЦК нагадали про адміністративну й кримінальну відповідальність за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку й ухилення від призову на військову службу за мобілізацією в особливий період.

У військкоматі також припустили, що “невірні дані щодо громадян” військовим можуть передавати державні реєстри, і в підсумку ТЦК “не володіє повною й достовірною інформацією” про людей, яких можуть мобілізувати на військову службу.

У коментарях до посту ТЦК українці не оцінили логіки військкомів і здивовані меседжем, згідно з яким померла людина виявилася винною у відсутності у військових інформації про її смерть.

“Ти подивися, ухилянт. Те, що помер, – причина не йти й не оновити своїх даних? У ТЦК і так роботи по горло бабло порахувати й квартири купити, а не мертвих рахувати”, – пише користувач Павло Джура.

Також у коментарях наводять приклад, коли ТЦК виписав повістку людині, яка померла 12 років тому, попри те, що рідні повідомляли військкомів про її смерть.

Саша

Recent Posts

Чоловіки можуть розслабитись: кому не потрібно йти до ТЦК для оновлення даних

За новим законом про мобілізацію всі чоловіки віком з 18 до 60 років мають прийти…

2 години ago

Про мобілізацію та захист держави

                            Загальна…

4 години ago

Щoйнo! “Pішeння вжe пpийнятo”: yкpaїнців пoпepeдили пpo зpocтaння тapифів. Дo чoгo гoтyвaтиcя – дeтaлі

B Укpaїні oчікyєтьcя зpocтaння тapифів нa eлeктpoeнepгію для дoмoгocпoдapcтв, якe мaє вcтyпити в cилy з…

4 години ago

“Зелений” попер вгору: банки та обмінки різко змінили курс валют

Що буде з гривнею? Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 9 травня,…

6 години ago

Одна формула для всіх: українцям за новим перерахують пенсії – зростуть до 10 тисяч

Ну нарешті В Україні система пенсійного забезпечення відіграє значну роль у житті багатьох громадян. Розмір…

8 години ago

Всесвітній скандал! Вже навиступалися! Україну хочуть дискваліфікувати з Євробачення. Причина вас шокує – деталі

Пoляки oбypeні пoвeдінкoю yкpaїнcькoї cпівaчки Jerry Heil, якa зaпиcaлa відeo y cвeтpі з нaпиcoм “Banderaciaga.…

13 години ago