facebook

Військовозобов’язаних відправлять в Україну? Вже офіційно – ні документи, ні консульські послуги не дають

Подробиці

У зв’язку з технічними причинами у закордонних підрозділах ДП “Документ” припинили видачу документів
Це сталося на другий день після того, як видання “Дзеркало тижня” оприлюднило лист МЗС, в якому йдеться про тимчасове призупинення консульських дій українським чоловікам за кордоном з 23 квітня – до отримання роз’яснень про положення закону щодо мобілізації. Про це йдеться в соціальних мережах.

У ньому йдеться, що консульські послуги за кордоном можливі лише у разі оновлення військово-облікових даних. Як пояснювали депутати, це потрібно, аби в ТЦК розуміли кількість військовозобов’язаних за кордоном і не витрачали час на оформлення їм повісток в Україні.

Наразі подача заяв-анкет на оформлення паспортних документів здійснюється у звичайному режимі. Видача паспортів можлива для дітей до 12 років, у звʼязку з відсутністю необхідності біометричної верифікації.

“В українських чоловіків призовного віку у Польщі зупинили прийом документів”, – пише Суспільне посилаючись на інформацію українського консульства у Польщі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У відомстві кажуть, що розробляють механізми, які будуть діяти відповідно до закону про мобілізацію та чекають «вказівок від МЗС».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...