facebook

ЄМС запропонувала транслювати виступ Самойлової на Євробаченні з Росії

Європейська мовна спілка запропонувала Першому каналу організувати пряму трансляцію виступу Юлії Самойлової, щоб вона все-таки змогла взяти участь у Євробаченні-2017.

Свою оновлену заяву ЄМС оприлюднила 23 березня.

“Беручи до уваги, що заборона в’їзду в Україну може торкнутися й інших учасників Євробачення, а також з огляду на підтримку неполітичного характеру музичного конкурсу, ЄМС багато працювала, щоб знайти вирішення ситуації, яка склалася.

Ми зважилися на безпрецедентний крок і вирішили дати Першому каналу Росії можливість транслювати виступ Юлії Самойлової у другому півфіналі через супутник”, – йдеться у повідомленні.

Якщо Росія пройде у фінал конкурсу, буде прийнято те саме рішення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Такого ще ніколи не було за 60-річну історію конкурсу, але цінності інклюзивності належать до основних на Євробаченні, а цьогорічне гасло – “Шануймо різноманітність”, тож було прийнято рішення забезпечити усім 43 конкурсантам можливість взяти в ньому участь”, – повідомляють організатори.

Раніше ЄМС оголосила, що поважає закони України, проте розчарована рішенням щодо російської виконавиці.

“Ми продовжуємо діалог з українською владою, щоб домогтися участі усіх виконавців у Євробаченні в Києві. Для нас вкрай важливо, щоб Євробачення лишалося поза політикою, тож у випадку із забороною Юлії в’їжджати в Україну ми відчували необхідність запропонувати своє рішення цієї проблеми”, – додав супервайзер ЄМС Йон Ола Санд.

Нагадаємо, СБУ заборонила на 3 роки в’їзд в Україну російській виконавиці Юлії Самойловій, обраній для участі у Євробаченні-2017.

Крім того, відомство перевірить й інших закордонних виконавців, які могли порушити закон, виступаючи на окупованих територіях або в анексованому Криму.

22 березня стало відомо, що СБУ підготувала документи для заборони в’їзду на територію України.

У червні 2015 року вона виступала в окупованому Росією Криму.

На початку перевірки Самойлової організатори Євробачення заявляли, що поважатимуть рішення України про можливу заборону в’їзду представниці РФ.

У Кремлі наполягають, що не змінюватимуть російського учасника Євробачення-2017 у Києві, якщо Самойлову не пустять в Україну через її відвідини окупованого Криму.

Крім того, у Росії пригрозили бойкотуванням конкурсу, якщо Самойлову не допускатимуть.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...