Categories: Економіка

Чи “злетить” курс долара до 50 після вихідних

Згідно з прогнозом МВФ, до кінця 2027 року курс може досягти 50,4 грн/дол.

Курс долара в Україні в доступному для огляду майбутньому не зростатиме до 50 грн/дол. і вище. Впевненість у цьому висловив фінансовий експерт Сергій Фурса, коментуючи прогноз Міжнародного валютного фонду.

Згідно з прогнозом МВФ, до кінця 2027 року курс може досягти 50,4 грн/дол. На думку експерта, настільки довгострокові прогнози взагалі не мають сенсу, особливо під час війни, передає

“Найближчим часом курс 50 не проглядається зовсім. Прогнозувати на довгу перспективу в Україні? Давайте не будемо виставляти себе на посміховисько. Під час війни особливо. Може статися що завгодно, тому говорити про будь-які цифри до 2027 року – це смішно”.

Водночас Фурса вважає, що Національний банк України постарається повільно привести гривню в діапазон 40-41 грн/дол. – саме цей рівень наразі обумовлений економічними чинниками:”Усе, що відбувається зараз із курсом, усе, що відбувається на міжбанківському ринку – це все абсолютно під контролем Національного банку. Треба розуміти, що до кінця війни курс – контрольований, просто він не в одній точці, а коливається”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Продати долар можна в середньому за курсом 39,50 грн, євро – 42,30 грн.

Готівковий курс долара до гривні в банках України у понеділок, 29 квітня, залишився незмінним – 39,90 грн за долар в середньому. Продати американську валюту в банках сьогодні можна в середньому за курсом 39,50 грн за долар.

Середній курс євро до гривні сьогодні зріс на 5 копійок і складає 43,00 грн за євро. Продати європейську валюту можна за курсом 42,30 грн за євро.

У валютних обмінниках Києва долар сьогодні не змінився і складає 39,89 грн/долар в середньому (продати долар можна за 39,80 грн). Курс готівкового євро в обмінниках сьогодні здорожчав на 5 копійок і складає 43,00 грн/євро (курс продажу – 42,82 грн/євро).

Курс валют в Україні – останні новини
Національний банк України встановив на понеділок, 29 квітня, офіційний курс долара до гривні на рівні 39,60 грн/дол., таким чином, гривня зміцнилася на 7 копійок, порівняно з попереднім показником. Офіційний курс НБУ щодо євро на понеділок встановлений на рівні 42,44 грн/євро, тобто гривня зросла на 8 копійок, порівняно з курсом п’ятниці.

Начальник департаменту казначейства “Глобус Банку” Тарас Лєсовий прогнозує, що протягом травня ситуація на валютному ринку буде досить збалансованою, проте не виключено певне зниження курсів іноземних валют у період великодніх свят.

Саша

Recent Posts

“Якщо ти ухилянт і втік за кордон – ти циган”: Андрусів розповів, що думає про українців, які виїхали за кордон

Колишній радник глави МВС дав свою оцінку тому, що відбувається Віктор Андрусів, який раніше був…

1 годину ago

Пізно плакати, чим думав раніше: гляньте, що сьогодні сталося з переможцем Євробачення 2024

Переможець Євробачення-2024, швейцарський співак Nemo, які ідентифікують себе небінарною особою, щиро звернулися до глядачів, які…

4 години ago

Тюремний строк чи штраф – яке покарання загрожує ухилянтам від мобілізації

Військовозобов’язаному громадянину України, який ухиляється від мобілізації, загрожує адміністративна або кримінальна відповідальність. Відповідно до Законів…

5 години ago

“Могутня гроза суне прямо в ці області, ніхто в Україні не чекав такої негоди”: де буде мороз у -9 градусів, снігопад та дощ?

Якщо ви думали, що весняніше тепло вже встановилося назавжди, приготуйтеся до сюрпризу: північний вітер принесе…

7 години ago

Відстрочка від призову: що зміниться в медоглядах, ВЛК і перевірці рішень МСЕК після 18 травня (інфографіка)

Незабаром набере чинності новий закон про мобілізацію. Частина ухвалених змін, згідно з законом про мобілізацію,…

17 години ago

Пенсіонери не стримують радість: їм призначили подвійні доплати – коли прийдуть гроші

Подробиці Пенсіонерам призначили подвійні доплати В Україні буде проведено перерахунок пенсій заднім числом. Працюючим пенсіонерам,…

18 години ago