facebook

Печатки для бізнесу остаточно скасовано: прийнято закон!

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями».

Сьогодні, 23 березня, Верховна Рада (після декількох невдалих спроб) таки підтримала в другому читанні законопроект №4194 “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями”. За документ проголосували 226 нардепів.

Законом внесено зміни до низки законодавчих актів, якими виключаються вимоги про обов’язкове використання печаток (незалежно від їх наявності у суб’єктів господарювання) та необхідність використання печаток у взаємовідносинах суб’єктів господарювання з державними органами та органами місцевого самоврядування.
Окрім того, внесено зміни до КУпАП, якими встановлено адміністративну відповідальність за вимогу посадової особи про наявність відбитку печатки суб’єкта господарювання, що ним подається до органу державної влади або органу місцевого самоврядування.
Як повідомляє прес-служба ВРУ, Закон прийнято з техніко-юридичними правками. Поки що остаточний текст Закону не оприлюднений. Про це повідомимо додатково.
Нагадаємо, що цей законопроект був зареєстрований у ВРУ ще 10 березня 2016 р., а 8 вересня 2016 р. прийнятий у першому читанні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...