facebook

Батькам краще сісти: у школах для дітей запровадять серйозні зміни

Це важливо знати кожному українцю, особливо якщо є діти у сім’ї.

Міністерство освіти і науки очолює реформу в Україні, приділяючи особливу увагу моделюванню майбутньої мережі спеціалізованих шкіл у регіонах, пише “rbc”.

Міністерство прагне створити мережу середніх спеціальних навчальних закладів або спеціалізованих шкіл, які мають бути узгоджені на регіональному та місцевому рівнях.

Метою мережевого моделювання є прогнозування розподілу освітніх закладів, включаючи початкові школи, гімназії, ліцеї, професійно-технічні інститути та коледжі до 2027-2028 років.

Також Міністерство працює з пілотними регіонами над створенням мереж освітніх закладів та планує завершити цю роботу для інших регіонів до кінця літа 2024 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Цілі реформи та зміни:

Основна мета – індивідуалізація навчання в середній школі, надавши учням можливість обирати напрямок навчання, курси та предмети.

Мережа ліцеїв повинна сприяти добору профілів для учнів із сіл та малих міст, забезпечуючи наявність багатопрофільних або спеціалізованих ліцеїв на доступних відстанях.

Учні, які не мають поблизу ліцеїв, повинні мати можливість виїхати на навчання або проживати в пансіонатах при ліцеях.

Пілотування та впровадження:

Пілотування реформи планується розпочати у вересні 2025 року та триватиме до липня 2027 року. На цьому етапі пілотні освітні установи тестуватимуть різні моделі, з яких будуть обрані найефективніші для повної реалізації.

Перехід буде включати вибір пілотних установ і тестування різних моделей з метою забезпечити функціонування академічних ліцеїв до 2027 року.

Реформа узгоджується з ініціативою «Нова українська школа», метою якої є створення привабливого та практичного середовища навчання для учнів.

Так, це є частиною ширших зусиль щодо підвищення якості та ефективності освіти в Україні, підготовки учнів до подальшої освіти чи успішного працевлаштування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...