facebook

Виплата пенсій за травень: Пенсійний фонд звернувся до українців із заявою

Що з грошима

У ПФУ вже профінансували пенсії майже на 17 мільярдів гривень
Пенсійний фонд України продовжує нарахування пенсій та виплат українцям за травень. Так, у відомстві вже направили гроші на оплату пенсійних виплат, субсидій, пільг, лікарняних та страхових виплат. Про це повідомляється на офіційній сторінці ПФУ у мережі “Х”.

Деякі українські пенсіонери вже зараз можуть перевіряти свої картки на наявність грошей від Пенсійного фонду. Станом на 7 травня відомство вже профінансувало пенсії на суму 16,9 млрд. грн. Через АТ “Укрпошта” фонд направив 3,6 млрд грн, а через уповноважені банки – 13,3 млрд грн.

Також у фонді розповіли про інші виплати, які вже було здійснено у травні:

на виплату житлових субсидій та пільг – 26 9 6, 4 млн грн;
на страхові виплати – 1 440,2 млн грн, у тому числі на оплату лікарняних – 292,7 млн ​​грн.
Повідомляється, що за перші сім днів місяця українці, які звернулися до відділень відомства, отримали вже 19 5,0 тис. різних послуг.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто зазначити, що більшість українців на заслуженому відпочинку отримують виплати до 5 тис. грн. Високі пенсії (від 10 тис. грн.) отримують 1,2 млн. пенсіонерів. Хоча серед українських пенсіонерів близько 2,7 млн ​​тих, хто продовжує працювати. Такі громадяни в середньому одержують виплату у розмірі 6 тис. грн. Усього пенсію отримують 10,1 млн. осіб.

2,6 млн. українських пенсіонерів отримують пенсію у розмірі до 3 тис. грн. Ще 1,7 млн. осіб одержують від 3 тис. до 4 тис. грн. Від 4 тис. до 5 тис. грн. отримують 1,8 млн. українців.

Призначення пенсійної виплати в Україні безпосередньо залежить від набутого громадянами стажу за час трудової діяльності та віку, в якому громадяни починають отримувати виплати.

Так, на сьогодні існують такі норми та вимоги для виходу на заслужений відпочинок:

Для виходу на пенсію у 60 років – не менше 31 року стажу;
для виходу на пенсію у 63 роки – не менше 21 року стажу;
для виходу на пенсію у 65 років – від 15 до 21 року стажу.
Пенсіонери віком від 65 років, у яких менше 15 років страхового стажу, замість пенсії зможуть отримувати державну грошову допомогу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...