facebook

Пенсії у червні нарахують одразу за кілька місяців: кого це стосується

Надбавки будуть нараховані автоматично

В Україні відбулася друга індексація пенсій. Так, виплати з 1 квітня збільшили тим, хто продовжує працювати на заслуженому відпочинку. Стало відомо, що ця категорія громадян отримає кошти одразу за кілька місяців.

У пресслужбі ПФУ повідомили, що перерахунок пенсіонерам, які продовжують працювати, накопичувати страховий стаж та сплачувати податки, проведуть у червні.

 

Саме тоді громадяни отримають доплати до своїх пенсій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У ПФУ пояснили, що статистика про сплату єдиного соціального внеску (ЄСВ) надходить із запізненням. Дані будуть надані до 10 травня, але лише у червні нарахують нові суми.

Доплати зарахують одразу за кілька місяців – квітень та травень.

У ПФУ також уточнили, що для перерахунку громадянам не варто звертатись до відділень.

 

Надбавки будуть нараховані автоматично.

Проте є важлива умова – працюючий пенсіонер має накопичити 24 місяці страхового стажу станом на 1 березня 2024 року. Йдеться про період, що минув з моменту попередньої індексації для українця.

Нагадаємо, що з 1 квітня в Україні зросла мінімальна заробітна плата. Вона сягнула 8000 грн. Як відомо, з 1 січня вона складала 7100 грн. У зв’язку із цим підвищили пенсії громадянам, які досягли 65-річного віку. Ці пенсіонери почали отримувати від 3200 грн. Раніше їм нараховували 2840 грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...