facebook

Штрафи за порушення правил дорожнього руху: водіям дали важливу інструкцію – як опротестувати

Водії можуть оскаржити несправедливі штрафи
Нерідко водії потрапляють у ситуації, коли штрафи за порушення Правил дорожнього руху їм виписують безпідставно. Але мало хто знає, що законодавством передбачено час для оскарження несправедливих штрафів, яке можна провести як в адміністративному, так і в судовому порядку. Про це пише РБК-Україна.

Накладення штрафів за порушення Правил дорожнього руху покликані покарати порушників та закликати їх до відповідальності. Але інколи водіям можуть виписувати несправедливі штрафи. У таких ситуаціях необхідно знати механізм оскарження несправедливого покарання.

За словами юриста практики цивільного та господарського права ЮК “Приходько та партнери” Дмитра Зала є кілька причин, чому водії можуть отримувати незаслужені штрафи.

“Іноді ці штрафи можуть бути безпідставними. Зокрема, коли вони виписуються без достатнього правового обґрунтування або на підставі помилкової інтерпретації ситуації”, – наголосив Дмитро Зал.

Юрист попереджає, що водій, який отримав такий штраф, має лише 10 днів, щоб його оскаржити в адміністративному порядку, або ж оскаржити покарання в суді. Перший варіант передбачає подання скарги до управління патрульної поліції, де було виписано штраф.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У разі оскарження штрафу в суді необхідно буде подати відповідний позов, який має бути складений правильно, інакше суд просто його не розгляне та поверне позивачеві. На таких судових засіданнях присутність заявника не є обов’язковою.

За словами юриста, обидва варіанти скарги можна подати як у паперовому, так і в електронному форматі з накладенням КЕП. Рішення також може прийти в одному з варіантів.

Варто зазначити, що на час розгляду скарги водій може не сплачувати штраф, оскільки він “заморожується” на цей період.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...