facebook

“Цих 100 000 чоловіків чекають у ТЦК прямо з 18 травня, названо ознаки потенційних мобілізованих”: повістки і відстрочки

В Україні з 18 травня набуває чинності новий закон про посилення мобілізації. Серед основних положень – зниження призовного віку до 25 років. Стало відомо, що очікується поповнення ЗСУ приблизно на 100 тисяч молодих чоловіків.

Як інформує “Today.ua”, колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний кілька разів нагадував президенту України про необхідність зниження призовного віку. Проте Володимир Зеленський вагався та не поспішав примати рішення, яке викликало суспільний резонанс. Однією з причин було й фінансове питання – на додаткову мобілізацію потрібні чималі кошти. Призов близько 500 тисяч українців обійдеться у 500 млрд грн.

Сили оборони мають значні втрати, тому президент погодився і підписав закон.

Як повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерело у Генштабі ЗСУ, після змін військо поповниться близько 100 тисячами нових бійців віком від 25 років.

Чи вдасться значно омолодити військо завдяки призову молодих українців – питання складне, воно потребує обговорення. Слід враховувати демографічну кризу в Україні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Заступник директора Інституту демографії та проблем якості життя НАН Олександр Гладун повідомив, що у 1998–1999 роках в Україні народилося 416 349 хлопчиків. Їм зараз 25-26 років. Не всі вони підуть воювати – хто не зможе за станом здоров’я, а хтось опинився за кордоном, зокрема проживає на території держави-агресора Росії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...