facebook

Довідка про несудимість: у МВС зробили екстрене попередження для чоловіків

Подробиці

У центрах МВС виникли затримки з опрацюванням запитів громадян
У зв’язку з поширенням інформації в мережі про те, що при оновленні військово-облікових документів або взятті на військовий облік громадянам необхідно надавати довідку про несудимість, у сервісних центрах МВС виникли затримки з опрацюванням запитів громадян. Про це повідомляється у телеграм-каналі відомства.

У МВС попередили, що сервісні центри відомства працюють із затримкою обробки запитів громадян, які масово почали подавати заявки на надання довідок про відсутність/наявність судимості через поширення неточної інформації у соцмережах. У зв’язку з цим у МВС зазначили, що такі довідки для взяття на військовий облік або поновлення військово-облікових документів не потрібні, а також попросили громадян з розумінням поставитися до можливих затримок у видачі довідок.

“Довідка (витяг) про відсутність/наявність судимості НЕ ВИМАГАЄТЬСЯ для взяття на військовий облік або оновлення військово-облікових документів. Через поширення неточної інформації в соцмережах сервіси МВС перевантажені запитами від громадян. Відповідно час обробки заявок збільшується. Просимо з розумінням поставитися до можливих затримок у видачі довідок”, – йдеться у повідомленні відомства.

Варто зазначити, що виписка про несудимість може бути потрібна під час оформлення на роботу, для оформлення візи для виїзду за кордон, для участі в тендері, для усиновлення, встановлення опіки, для оформлення громадянства, для оформлення або поновлення документів тощо.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Подати запит на надання такої довідки громадяни можуть як у сервісних центрах МВС, так і за допомогою додатка “Дія” або через електронний сервіс, де потрібно буде увійти до Особистого кабінету за допомогою кваліфікованого електронного підпису. При цьому у сервісних центрах МВС паперові довідки не видаються

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...