Categories: Погода

Шторм, грози і похолодання до +4: в Україні погіршиться погода – стала відома дата

Частину областей накриють короткочасні дощі, подекуди з грозами. Температура повітря суттєво знизиться.

Погода в Україні стане холоднішою у вихідні, 25 і 26 травня. У частині областей знизиться температура повітря, подекуди будуть дощі з грозами. Але завдяки впливу антициклону на більшій частині території України очікується переважно суха погода з комфортними температурами.

Про погоду на вихідні розповів кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog. Він зазначив, що короткочасні дощі, подекуди з грозами, очікуються у західних областях, а також місцями на півдні нашої держави.

Вітер переважатиме східної чверті, у південній половині країни він буде з поривами місцями до 15-20 м/с. У той же час метеоролог попередив, що на акваторії Азовського моря та у північно-західній частині Чорного моря очікується шторм.

Найнижча температура повітря на вихідних очікується вночі 26 травня у Карпатах – там стовпчики термометрів подекуди будуть показувати лише +4 градуси. Найтепліше буде в суботу, 25 травня, у західних областях – там вдень температура повітря може досягнути позначки +29 градусів. Також в неділю, 26 травня, на заході України вдень температура може досягати +28 градусів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Погода в Україні 25 травня
У західних областях
У західних областях вночі без істотних опадів. Вдень пройдуть короткочасні дощі з грозами, місцями град та шквали, 15-20 м/с. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +12…+17 градусів, вдень +24…+29. У Карпатах вночі +6…+11, вдень +18…+23 градуси.

У північних областях
У північних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +9…+14 градусів, вдень +21…+26.

У центральних областях
У центральних регіонах мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 градусів, вдень +21…+26.

На півдні України
У південній частині та у Криму мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с, місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +12…+17 градусів, вдень +22…+27.

У східних областях
У східних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с, на Донбасі вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 градусів, вдень +20…+25.

Погода в Україні 26 травня
У західних областях
У західних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 градусів, вдень +23…+28. У Карпатах вночі +4…+9 градусів, вдень +18…+23.

У північних областях
У північних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 градусів, вдень +22…+27.

У центральних областях
У центральних областях вночі без опадів, вдень місцями пройде невеликий дощ, можлива гроза. Вітер північно-східний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі +9…+14 градусів, вдень +21…+26.

На півдні України
У південних областях та у Криму хмарно із проясненнями. Вночі без опадів, вранці та вдень місцями невеликий дощ. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, вранці та вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +9…+14 градусів, вдень +21…+26.

У східних областях
У східних областях хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 градусів, вдень +18…+23.

Саша

Recent Posts

Нове лихо: пенсій не буде – українцям озвучили цілий список причин

Подробиці Українцям озвучили список причин, через які виплата пенсії може припинитися Законодавством визначено перелік причин,…

47 хв. ago

Бронь від мобілізації: у Раді хочуть дати “імунітет” від служби фахівцям однієї категорії

Подробиці Бронь від мобілізації можуть отримати всі українські перевізники В Україні мають намір надавати бронь…

2 години ago

Чоловікам можна не проходити ВЛК: але є нюанс – можуть мобілізувати

Що про це відомо Українські громадяни до 25 років під час мобілізації зазвичай не проходять…

3 години ago

Вже до 20 червня: кожна українська родина втратить значну суму грошей.

Готуємо гаманці та заспокійливі Кінець кожного місяця українці чекають з особливим "трепетом", адже починають приходити…

5 години ago

Мобілізація через посередників: із чоловіків вибивають від 1500 до 3000 доларів

Україна стикається зі зростаючою кількістю спроб укладання фіктивних шлюбів. Спроби укласти фіктивний шлюб між військовозобов’язаними…

15 години ago

Жителів сіл та райцентрів почнуть мобілізувати по-новому: Кабмін радикально змінив правила

Що відомо Кабмін дозволив забронювати більшу частину населення Наразі співробітники агросектору отримають бронювання від мобілізації…

19 години ago