facebook

“Водії приголомшені новими заходами на тлі мобілізації, ТЦК і поліція ідуть на дороги”: їм вручать повістки і у військкомат

Закон про мобілізацію вже набув чинності, а отже повноваження деяких структур розширилися. Насамперед це торкнулося поліції. Але чи все так однозначно, як сьогодні подається громадськості? Чи може поліцейський зупинити ваше авто, щоб вручити вам повістку?

Як інформують “Новини.LIVE”, про те, які сьогодні нюанси мають знати автолюбителі, виїжджаючи на дороги, пояснив одеський адвокат Олексій Шалару.

Коли поліцейські можуть зупинити авто?

— У нас є закон про національну поліцію, який регламентує порядок дій, права та обов’язки громадянина, а також поліції, в певних випадках. Щодо водія у нас регламентує 35 стаття Закону про національну поліцію, де чітко зазначений перелік підстав, коли мають право зупиняти транспортний засіб, а також просити посвідчення водія. Якщо це, наприклад, блокпост, то так, тут діють певні інструкції та постанови Кабміну, де ви зобов’язані показати паспорт громадянина України — не більше. Ніяких посвідчень водія, ніяких свідоцтв про реєстрацію технічного засобу не треба. На блокпості є голова, який призначається відповідним наказом, і він має право просити ваш паспорт громадянина України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...