Categories: Погода

“Люта гроза йде у ці області, аномальні дощ і град хлинуть скоро”: де буде шквал, а куди пре спека до +34?

Синоптики кажуть про вкрай непросту погоду для українців у кінці травня й на початку червня. Передбачаються дощі та спека. Однак варто зауважити, що за історію спостережень фахівці фіксували в Україні у травня мороз до -10 градусів. ЧИ варто готуватися до подібних “аномалій” поточного року, пояснили експерти.

Як інформує “Апостроф”, у період з 27 травня по 2 червня в Україну завітає літня спека. Дачники будуть задоволені, адже метеорологи прогнозують дощі, але можливі шквали вітру та навіть град.

Про прогноз погоди на весь наступний тиждень розповів метеоролог Ігор Кібальчич.

У першій половині тижня варто очікувати хоч й на жарку, але стабільну погоду. А от ближче до вихідних атмосферний тиск знизиться, що принесе в Україну дощі та грози.

Спеціалісти з погоди попереджають, що в період з 27 по 28 травня очікується надходження пилу з пустельних районів Середньої Азії. Тому потрібно очікувати на помутніння неба, незначне погіршення дальності видимості та ймовірність слабковиражених “брудних” дощів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Понеділок, 27 травня

Вдень на півдні та у Криму, у західній частині та на крайній півночі країни очікуються невеликі короткочасні дощі, подекуди із грозами. Вітер східний 7–12 м/с, у південних областях та у Приазов’ї вдень місцями пориви 15–17 м/с. Температура повітря вночі буде +11…+16°С, а вдень +24…+29°С, на півдні ж +20…+25°С.

Вівторок, 28 травня

Вдень у південних областях та у Криму, місцями у західній частині України пройдуть дощі та грозами. На решті території України переважно без опадів. Вітер східний 7–12 м/с, у південних, центральних областях та у Приазов’ї вдень місцями пориви до 15–20 м/с; на Закарпатті вітер змінних напрямків 3–8 м/с. Термометри вночі покажуть +12…+17°С, а вдень +25…+30°С, у південно-західних областях +20…+25°С.

Середа, 29 травня

Вночі у південній частині країни та на Прикарпатті, а також вдень у центральних, західних та місцями східних областях очікуються дощі, часом навіть з грозами. Вітер південно-східний 7–12 м/с, на Закарпатті змінних напрямків 3–8 м/с. Температура повітря вночі +12…+17°С, а вдень у центральних та південно-західних областях +19…+24°С, на решті ж території України буде +25…+30°С.

Четвер, 30 травня

На Правобережжі України очікується нестійка погода з короткочасними дощами та грозами, місцями можливі зливи та град, а також шквалисте посилення вітру. Температура повітря вночі сягне +11…+16°С, а вдень +19…+24°С, на Лівобережжі тепліше – +25…+30°С.

П’ятниця, 31 травня

Метеорологи обіцяють, що вночі буде без істотних опадів, а вдень, за винятком центральних та південних областей, пройдуть короткочасні дощі з грозами, місцями можливі град та шквали до 15–20 м/с. Температура повітря вночі +12…+17°С, а вдень прогріється до +23…+28°С.

Субота, 1 червня

Літо розпочнеться з невеликими дощами з грозами вночі, а вдень у більшості регіонів країни, за винятком південних та центральних областей, очікуються грозові дощі. Вітер змінних напрямків 3–8 м/с. Температура повітря вночі +12…+17°С, а вдень літні +24…+29°С.

Неділя, 2 червня

Вночі без істотних опадів, вдень на більшій частині території України очікуються грозові дощі, місцями з градом та шквалами 15–20 м/с. Варто очікувати на вітер змінних напрямків 3–8 м/с. Температура повітря вночі +13…+18°С, вдень +26…+31°С, у західних областях трішки прохолодніше – +22…+27°С.

Як інформує “Хвиля”, початок літо зустріне деяких українців справжньою спекою.

Зокрема, стовпчики термометрів піднімуться до +34 градусів вже 4 червня у центральних та південних регіонах України. Вдень вони перетнуть позначку +30 градусів. Відтак суттєве потепління відчують мешканці Криму, Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської та частково Полтавської областей.

У Харківській, Черкаській, Кіровоградській областях також очікується спекотна погода. Проте стовпчики термометрів покажуть від +28 до +31. У Сумській області можливі температурні гойдалки від +20 до +25 градусів. На заході та півночі країни вдень синоптики обіцяють від +16 до +20 градусів, а у Чернівецькій та Тернопільській областях – до +17.

А ось найхолодніше, за даними синоптиків, буде в Івано-Франківській областях та в Карпатах – температура повітря становитиме від +11 до +13 градусів.

Саша

Recent Posts

Долар та євро шатає по повній: банки та обмінки знову змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 17 червня, мають наступні показники: курс…

3 години ago

Без світла будемо по 7 годин: в Укренерго попередили про сірі зони з 11:00 до 23:00

У найближчі кілька тижнів енергосистема зазнаватиме значних навантажень, і в години пікового споживання відключення електроенергії…

5 години ago

Нове лихо: пенсій не буде – українцям озвучили цілий список причин

Подробиці Українцям озвучили список причин, через які виплата пенсії може припинитися Законодавством визначено перелік причин,…

7 години ago

Бронь від мобілізації: у Раді хочуть дати “імунітет” від служби фахівцям однієї категорії

Подробиці Бронь від мобілізації можуть отримати всі українські перевізники В Україні мають намір надавати бронь…

8 години ago

Чоловікам можна не проходити ВЛК: але є нюанс – можуть мобілізувати

Що про це відомо Українські громадяни до 25 років під час мобілізації зазвичай не проходять…

9 години ago

Вже до 20 червня: кожна українська родина втратить значну суму грошей.

Готуємо гаманці та заспокійливі Кінець кожного місяця українці чекають з особливим "трепетом", адже починають приходити…

11 години ago