Готуйте 2700 грн: у кого є Viber, Telegram, Facebook або WhatsApp штрафуватимуть

Українців каратимуть на 2700 гривень, стало відомо за що


Верховна Рада України ввела штрафи до 2700 гривень за посилання принизливих повідомлень сексуального характеру до месенджерів, таких як Viber, Telegram, Facebook або WhatsApp. Цією інформацією ділиться Судово-юридична газета.

Так, КУпАП доповнено новими статтями 173-6 (вчинення насильства за ознакою статі), 173-7 (сексуальна претензія) та 173-8 (невиконання термінового заборонного розпорядження або неповідомлення про місце тимчасового перебування у разі винесення такого припису).

За новою статтею 173-6 вчинення насильства за ознакою статі, тобто умисне вчинення будь-яких діянь (дій чи бездіяльності) фізичного, психологічного чи економічного характеру, спрямованих проти конкретної особи через її приналежність до певної статі або стереотипні уявлення про соціальні ролі (становище, обов’язки), поведінка тощо) жінки або чоловіка в суспільстві, внаслідок чого була заподіяна шкода фізичному (без заподіяння тілесних ушкоджень) або психічному здоров’ю потерпілого, – тягне за собою штраф від 1 700 до 3 400 грн або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин, або виправні роботи на строк до одного місяця за вирахуванням 20% заробітку.

За іншою новою статтею 173-7 КУпАП сексуальне домагання, тобто умисне вчинення проти бажання особи образливих, принизливих дій сексуального характеру, виражених вербально чи невербально (слова, жести, рухи тіла), у тому числі з використанням електронних комунікацій, – тягне за собою накладення. штрафу від 1360 до 2720 грн. або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин, або виправні роботи на строк до одного місяця за вирахуванням 20% заробітку.

Також у Законі «Про забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків» встановлюється, що сексуальне домагання – це дії сексуального характеру (які не посягають на статеву свободу або статеву недоторканність особи), виражені вербально, невербально або фізично (слова, жести, рухи тіла), дотик, поплеск або інші аналогічні дії), які ображають або принижують гідність особистості та можуть супроводжуватися створенням до нього залякувального, ворожого чи образливого, принизливого середовища (ситуації).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
Саша

Recent Posts

“Потужна негода накриє регіон України, синоптики сказали про несамовитий дощ”: наближається жахлива злива

Синоптик Наталія Діденко оприлюднила новий прогноз погоди на вихідні 29 та 30 червня. Чим потішить…

41 хв. ago

НАЗК припинило держфінансування партії “Голос” через численні порушення

Національне агентство з питань запобігання корупції припинило державне фінансування партії "Голос". Про це йдеться в наказі НАЗК…

9 години ago

З липня готуйтеся до мобілізації: у кого з нового місяця пропаде право на відстрочку

Подробиці У кого з 1 липня пропаде право на відстрочку У липні декілька категорій українців…

10 години ago

Фатальне 16 липня для всіх чоловіків: як будуть вручати повістки, штрафи та мобілізувати

Подробиці Міністерство оборони не підтримало законопроєкт про продовження терміну поновлення даних у ТЦК. Адвокат Крістіна…

13 години ago

“Долар під питанням, курс валют насторожив усю Україну”: чи варто українцям встигнути скупити валюту до кінця 2024

В Україні курс долара вже перевищив психологічну позначку у 40 гривень. Багато хто побоюється подальшого…

14 години ago

Шалена спека стане нестерпною: кінець червня відзначиться піком температур, буде навіть +35

Останні червневі вихідні в Україні будуть дуже спекотними. У суботу на заході країни пройдуть дощі…

17 години ago