facebook

Чоловіків аж у піт кинуло: кому з українців, які виїхали за кордон, тепер точно доведеться повернутись в Україну

Подробиці

Декому не уникнути відповідальності перед законом
Військовозобов’язаним українцям, які перебувають за межами країни, Міністерство оборони України надало можливість оновити свої військово-облікові дані за допомогою додатка “Резерв+”. Тепер стало відомо, хто з чоловіків має повернутися додому та з’явитися до ТЦК після оновлення персональної інформації. Про це пише Судово-юридична газета.

Спікер Міноборони Дмитро Лазуткін розповів, хто з військовозобов’язаних чоловіків має приїхати до України для явки до ТЦК. За його словами, це мають зробити ті громадяни, які після уточнення даних у “Резерві+” виявили у додатку статус “у розшуку”.

Представник Міноборони назвав кілька причин такого статусу в реєстрі військовозобов’язаних українців. Це відбувається через порушення правил воєнного обліку.

“Насамперед тим, хто додаток “Резерв+” скачав, але там статус “У розшуку” з’явився і якщо людина порушила правила військового обліку. Тобто, наприклад, знялася з обліку в одному місті, а в іншому не стала. Або не стала. взагалі — поїхав, коли йому ще не було 17 років, а зараз настав час. І так далі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Саме такі громадяни мають приїхати до України та прибути до ТЦК для оновлення персональних військово-облікових даних.

Дмитро Лазуткін не відкидає можливості того, що додому для мобілізації та поповнення рядів ЗСУ повернеться велика кількість громадян України. Але військовозобов’язаним українцям за кордоном треба пам’ятати, що на них поширюється українське законодавство, а отже, покарання за його порушення.

“Втім, ми розуміємо об’єктивно, що невеликий відсоток українців, які зараз за кордоном, можна залучити до мобілізаційних процесів, і люди далеко не всі планують повертатися в Україну. Але нагадаю, що українці, які перебувають за кордоном, вони так чи інакше залишаються”. нашими громадянами та відповідне законодавство на них поширюється”, – підкреслив речник Міністерства оборони України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...